bugün
- bana gel film izleriz diyen erkek10
- kürtler 13 000 yıldır anadoluda yaşıyor3
- en sevdiği şehir istanbul olan insan3
- netanyahu'dan trump'ın gazze planına ret2
- simko317
- ipek erdem2
- kendini atatürk ten akıllı sanan ergen türkçü7
- açlık krizi nasıl bastırılır6
- pkklıların salıverilmesine uludağ sözlüğün tepkisi15
- öldükten sonra hiçbir şey olmama inancı3
- sarapci koala7
- hewal ebo9
- ismeti kandırmaları2
- günlük tutan erkek13
- kosova da başbakana yumurta atılması2
- ümit özdağ6
- tatlı yemenin feminen bir aktivite olması2
- samsunspor3
- insan sevmemek3
- 9 ağustos 2026 arsenal dortmund maçı2
- hababam sınıfının uyanması2
- hesaplama2
- günde iki paket sigara içmek3
- her haltı yapıp mağdur edebiyatı yapmak3
- 36 yaş3
- sudekiray5
- seküler milliyetçliğin en büyük tehlike olması5
- tai lung16
- futbol24
- kamos5
- şort giyen genç kıza saldıran yaşlı kadın31
- bir fenerbahçeli ile tartışmak5
- cansever16
- akşam çayı2
- kemalizmin yıkılması4
- 12 eylül 19912
- sözlüğün bok olduğu gerçeği3
- can sıkıntısı2
- 07 08 2026 mekke ortak savunma anlaşması16
- türk ırkçısı4
- recep ivedik'in çocuklara kötü örnek olması2
- sur da sırtından vuruldu bordo bereli seçkin çil2
- şarkılarım dağlara4
- heybeliada ruhban okulu4
- okan buruk6
- ingiliz ajanları2
- tom barrack4
- türkiye halkı3
- ergen milliyetçiliği2
- milliyetçilik2
Aşk ve sevgi çoğunlukla aynı anlamda kullanılsa da aynı kavramlar değil.
Aşk şehvetten doğan ve bencil olmayı getiren bir kavramken sevgi bencil olmayabilir.
Bir baba sevdiği çocuğu açlıktan ölmesin diye onu evlatlık verebilir ama bir erkek kara sevda dediğimiz takıntı düzeyinde aşık birini bırakmaz.
Tasvip etmiyoruz ama edebiyata ve sinemaya da konu olduğu yönüyle saplantılı yani doğru düşünemeyen aşık kişi ya kendini öldürür ya da önce saplantı duyduğu ve adına aşk dediği kişiyi öldürür sonra da intihar eder.
Sonuç olarak bir insan gidiyorsa muhakkak seviyordur ve gidiyordur diyemeyiz. Aksine girenlerin çoğu sevdiği için değil sevmediği için gider.
Freud'a göre seks insanlara utanç verdiği için insanlar seksi rasyonalize etmek için onu yüceltir.
Türünü devam ettirmek için seks yapmak gibi ilkel bir duyguyu daha yüce bir şey gibi sunarak adına aşk deriz der.
Günümüzde siz bir kıza gidip seni beğendim seninle sevişmek istiyorum derseniz %90 bi git işine cevabını alırsınız. Bu nedenle erkek bu şekilde yaklaşmaz. Önce hoşlanıyorum der sonra aşık oldum der.
Amacına ulaşırsa da gider amacına ulasmaayacaksa ya da ulaşmak için geçen zamanın beklemeye değmeyeceğini düşünüyorsa yine gider.
Bu biraz pumaların bir yerden sonra ceylanı kovalamaktan vazgeçmesine benziyor.
Her bilgi eşitse en basit açıklama en doğrusudur. Yani giden kişi sevdiği için gitmez ama gidişini meşru bir zemine oturtmak için sevdiği için gittiğini ifade eder.
Aşk şehvetten doğan ve bencil olmayı getiren bir kavramken sevgi bencil olmayabilir.
Bir baba sevdiği çocuğu açlıktan ölmesin diye onu evlatlık verebilir ama bir erkek kara sevda dediğimiz takıntı düzeyinde aşık birini bırakmaz.
Tasvip etmiyoruz ama edebiyata ve sinemaya da konu olduğu yönüyle saplantılı yani doğru düşünemeyen aşık kişi ya kendini öldürür ya da önce saplantı duyduğu ve adına aşk dediği kişiyi öldürür sonra da intihar eder.
Sonuç olarak bir insan gidiyorsa muhakkak seviyordur ve gidiyordur diyemeyiz. Aksine girenlerin çoğu sevdiği için değil sevmediği için gider.
Freud'a göre seks insanlara utanç verdiği için insanlar seksi rasyonalize etmek için onu yüceltir.
Türünü devam ettirmek için seks yapmak gibi ilkel bir duyguyu daha yüce bir şey gibi sunarak adına aşk deriz der.
Günümüzde siz bir kıza gidip seni beğendim seninle sevişmek istiyorum derseniz %90 bi git işine cevabını alırsınız. Bu nedenle erkek bu şekilde yaklaşmaz. Önce hoşlanıyorum der sonra aşık oldum der.
Amacına ulaşırsa da gider amacına ulasmaayacaksa ya da ulaşmak için geçen zamanın beklemeye değmeyeceğini düşünüyorsa yine gider.
Bu biraz pumaların bir yerden sonra ceylanı kovalamaktan vazgeçmesine benziyor.
Her bilgi eşitse en basit açıklama en doğrusudur. Yani giden kişi sevdiği için gitmez ama gidişini meşru bir zemine oturtmak için sevdiği için gittiğini ifade eder.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar