23 ocak 2019 venezuela olayları

halk kendini emperyalistlere karşı savunmuştur. emperyalistler venezuela'nın durumunu fırsat olarak bilip ülkeye darbeye kalkışmıştır ama engel olunmuştur.

eğer bu darbe başarılı olsaydı bütün petrol piyasası amerika'nın elinde olacak ve istediği gibi fiyatlarla oynayabilecekti. bunun sonucunda da birçok ülke sıkıntıya düşecekti.

maduro'nun amerikan diplomatlara ülkeyi terk etmeleri için verdiği 72 saat süreyi amerika dışişleri bakanı pompeo uymayacaklarını açıkladı. pompeo, başkanlığını ilan eden meclis başkanı juan guaido'yu başkan olarak tanıdıklarını açıkladı.

ortalık çok karışık şu anda. eğer o 72 saatten sonra maduro bir müdahelede bulunursa kriz veya olaylar olması muhtemel. bu yüzden türkiye'nin yaptığı bu açıklamadan sonra gerekli önlemleri alması gerekir. yoksa amerika türkiye'yi de venezuela'yı desteklediğimizden suçlu olarak gösterebilir.

sıkıntılı günler yakındadır. bu güney amerika'da yaşanan olayların artışı sonucunda yakında bu tarafa da sıçraması muhtemeldir. görüyorsunuz suriye'nin halini. kimin ne yapacağı belli değil.

ülkenin bu zamanda bir takım önlemleri devreye sokması gerekir. yoksa ülke yeni bir bataklığa doğru sürüklenmeye başlar.