şule çetin in ölüm nedeni

Biraz acele yorum yapılmış. Gerçi o kadar çok benzeri yaşanan olaylarda öyle kararlar çıktı ki siz de haklısınız.
Ama...
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,bir plazanın 20. katından şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule Çet'in ölümüne ilişkin soruşturmayı tamamladı.

Savcılık, Çet ile birlikte aynı ofiste bulunan Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkında "kasten öldürme, cinsel saldırı ve hürriyeti tehdit" suçlarından müebbet ve 39 yıla kadar hapis cezası istedi. iddianamede sanıkların Şule Çet'e cinsel saldırıda bulunduktan sonra darp ettikleri ve aşağı attıkları belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Aykut Hüseyin Koca, 29 Mayıs 2018'de hayatını kaybeden Şule Çet'in ölümüne ilişkin hazırladığı iddianamede "Şule Çet'in çalıştığı ve şüphelilerden Aksu'ya ait işyerinin kapanması nedeniyle işsiz kalması üzerine Aksu ile telefonda görüştüğü ve kendisine iş bulacağı yönünde beklentiye girdiği, bu nedenle de Aksu'nun lokantaya davetini kabul ettiği ifade edildi. Çet'in lokantaya giderken ev arkadaşına Çağatay'ın alkol alınca kendisine asıldığını söylediği belirtildi. Daha sonra şüphelilerle plazada ofise giden Çet'in burada cinsel saldırıya uğradığı belirtildi.

iddianamede, cinsel saldırı olayından sonra yaşananlar ise şöyle anlatıldı: "Bu olaydan sonra, alkollü olan şüphelilerin maktülle girdikleri tartışma ve mücadele sonucunda maktülü darp ederek ölümüne sebebiyet verdikleri ve maktul üzerinde oluşan travma ve şiddet izlerini karartmak amacıyla maktulü ofisin penceresinden aşağıya attıkları yönünde kanaat oluşmuştur. Şüpheli Çağatay Aksu'nun adli tıp raporuna göre parmağının kırılma ihtimalinin bulunduğu, diğer şüpheli Berk Akand'ın ise maktülün tırnaklarında DNA örneğine rastlanmasının, taraflar arasında yaşanan mücedele sırasında oluşacağı değerlendirilmiştir.

Şüphelilerin delilleri karartmaya çalıştıkları vurgulanan iddianamede, "Oysa yaşanan travmatik olay karşısında şüphelilerin bardaklarını yıkaması işlenen suçun delillerini gizlemeye yönelik olacağı, pencere üzerinde yapılan incelemede şüpheliler ve maktüle ait DNA ve parmak izinin çıkmamasının bu temizlik faaliyeti içerisinde değerlendirilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Yani savcılarımız ve adli tıp uzmanlarımız o kadar da salak değilmiş. En azından bu olay için.