bugün

erdal sarızeybek

devletin elinin uzanamadığı yerlerde devlet olduğunu söyleyip oradaki halka bir nebze olsun dalgalanan bayrağa sahip çıkan birilerinin olduğunu göstermeye çalışan emekli albay.

siyaset meydanında çakır bakışları sürekli dolu doluydu. çünkü bazılarına iyi kurgulanmış bir macera filmi gibi gelen anlattıklarını o yaşamıştı. askerde çatışmaya katılmış kişiler döndüklerinde uzun süre bu havayı üzerlerinden atamazlar ama erdal albayım bölük komutanı olarak her çatışmada bulunduğunu 30 yılının büyük bir bölümünü bu gibi mücadelelerin içinde geçirdiğini anlattı. neredeyse ağlatacaktı diyenler evet yeri geldi ağlattı.

uyuşturucu baronu aponun bilmem nesi diye tabir edilen veli küçük ile bağlantısına değinmemesini özellikle ali kırca istemememiştir. çünkü konu o değildir. haa merak edenlere söyleyeyim. savcı zekeriya öz tanıyıp tanımadığını sorduğunda beyan ettiği açıklama; evet kendisini tanırım, 30 yıl birlikte görev yaptık, görevi ve görevim dışında bağlantımız yok, benim o süreçte tanıdığım kadarıyla şerefli bir generaldir. yaklaşık böyle bir açıklamadır. hay aklına yandığım sözlük yazarı sen evinde bilgisayar başında erdal sarızeybek in ergenekoncu olduğunu çözdün savcı anlamadı soruşturmasına rağmen serbest bıraktı ve o da canlı yayınları geziyor öyle mi? sana anlatacak bir şey kalmamış be aslan.

ergenekoncu kimseyi savunmuyor ergenekon hakkında tek bildiği şener eruygur ve veli küçük ile birlikte görev yapması. ve hatta kendisi bahsi geçen bülent arınç ın tutuklanması hadisesini anlattığı bir yazısında şener eruygur un olay ile ilgili tüm evrakları alel acele istemesini anlatmıştır. hani bahsi geçen ergenekon arşivleri varya işte bu belgelerinde bu arşivde olduğunu zira kendi eliyle gönderdiği tüm açık sözlülüğüyle anlatmıştır.

ayrıca yine aynı olayla alakalı olarak bülent arınç ın annesinin tutuklanması diye anlattığın olay irticai faliyet yapılan -yapılan diyorum zira bülent arınç ın annesinin evine gelene kadar jandarma bölgesinde 3 evde yasal olmayan dökümanlara ulaşılmıştır- evlere savcı izniyle arama yapılmasıdır. merkezde yine arama izni olan bir evde arama yapılacakken numara sadece apartman numarası olduğu için dairelere girilememiş ve iznin genişletilmesi istenmiştir. ancak bülent arınç -meclis başkanı- annesinin evi olması sebebiyle savcının eli kolu bağlanmış, üst mahkeme de gerek görmeyerek izni geri çekmiştir. ey yavrucak savcı olmadan işi kim çözecek diyorsun adam bas bas yargıya kimse müdahale etmemeli diyor peki bu olayda ki savcıya müdahaleyi görmezden mi geleceksin?

şehit kanları üzerinden siyaset yaptığı söylenilebilecek dünya üzerinde ki son kişidir belki de. yanında şehit olan her askerin adını ezbere bildiğine eminim. hepsinden evladım diye bahsediyor ve bu konuda kimsenin düşünemediği ve belki de cesaret edemediği bir şeyi dile getirerek bu şehitlerin katillerinin isimlerini sorguluyor. bu belgelere ulaşılmasını istiyor. bugüne kadar hiç kimse şehitlerin bu hakkını hiç aramış mıydı? hiç kimse şehit için faili meçhul diyebilmiş miydi? evet eğer failleri belli değilse ve asker öldürmekten değil sadece terör örgütü mensubu olmaktan yargılanan pkk köpekleriyse şehitlerimiz birer faili meçhuldur. sen şimdi bu denli açık sözlü bu denli mevzu üzerine düşünülmüş şeylerden bahseden birine şehit üzerinden siyaset yapıyor mu diyorsun? bırak allahını seversen, bırak. vehametini anla, biraz düşün.

sabret deniyor. emekli albay erdal sarızeybek sabredemiyor kardeşim. daha fazla şehit verilmesine sabredemiyor. üstüm hizmet madalyası verilmiş profesyonel asker size çözümlemeyi sunuyor. ilk kurşun atan bu mücadelede galip çıkacaktır diyor. öyle ki aktütün saldırısının öğlen saatlerinde olmasının sebebi türk askerinin yaklaşan terör örgütü köpeklerini farkedip ilk kurşunu sıkmasındandır. birde tam tersini düşün bakalım farkedilmeselerdi ve akşam saatlerinde hiç beklenmeyen bir anda ilk kurşunu onlar sıksalardı nasıl olurdu? sen hala iyi konuşlandırılmamış karakollarına baskın beklersen ilk kurşunu onların atmasına izin verirsen çok daha fazla kayıp görebilirsin. çözümleme ortada, yerleri belli. bekleyeceksen bile diyor ki aktütün karakolu yalnız, konur vadisinde 6 köy daha var askeri destek için oraya birlik lazım. bunları niye görmezden geliyorsunuz? bağlantısı olmayan bir köy karakoluna hakim tepelerden ateş edecek, mahkumda kalmış ve destek görmesi zor bir karakolun çözümlemesini sadece erdal albay mı yapabiliyor?

son olarak erdal sarızeybek terör örgütünün bitirilmesine dair bazı ufuk açıcı detaylardan bahsetmiştir. isviçrede ki banka hesabının adını *bile vermiştir. apo nun dgm de bulunan savunmasında arşivleri kime verdiğini * söylemiştir. bunların suriye de bulunduğunu söylemiştir. daha ne yapsındır.