bugün

kalbini kırarım

Türkçe'de her söz söyleniş şekline göre anlam kazanır bilirsiniz. Bu söz de şakayla söylenirse sorun yok ama bir tartışma ortasında söylenirse ya da işitilirse sorun başlamış demektir. Versiyonları da var tabi, "kalbini kırarım bak", "kırıcı olucam artık" vb. Tonuna, şiddetine göre etkisi artar da azalır da.

böyle bir söz işittiğiniz zaman, kalbinizi kırmasına gerek kalmamıştır. Çünkü bir insan "kalbini kırarım" demişse, senin kalbini kırmayı göze almıştır. Bu dahi, kafidir. Değer verdiğin bir insandan bunu işitmek... içinizden, kırsaydın daha iyiydi dediğiniz dahi olmuştur. Kalbini kırarım sözü, kırıcı olabilecek tüm sözleri sizin zihninizde canlandırır. insan kendi kendine her daim acımasızdır böyle anlarda, belki bir tanesini işitse bu kadar da kırılmayacak veya gardını alıp kendisi de karşılık verecektir.

Tabi gerçekten karşındaki insanı sevdiğin için de bunu kullanmış olabilirsin, sen de aynı lafı etmiş olabilir, etmemek lazım... Zaten gözlemlerime bakarak söylüyorum, gerçekten bir insanı seviyorsanız, ona tartışırken "kalbini kırarım" diyemiyorsunuz.

Bir insan ötekine kalbini kırarım diyorsa, o an sevgi rafa kalkmıştır, askıya alınmıştır.