bugün

trt teknoloji

bir ara buna benzer bir program yapılmıştı hatırlarsınız muhtemelen, yakın geçmişte. hoşaf projesi kazanmıştı. bir hayli tepki alınca karar, girişimcilik yarışmasıydı bu aslında vs. gibi açıklamalar yapılmıştı yani sonuç hüsran olmuştu katılımcılar için. amaç sonuca göre şekil alabiliyordu.

öte yandan bilgi hırsızlığı o kadar had safhada ki profesör öğrencisinin bitirme ödevi için düşündüğü fikri kötüleyip başka şey yaptırıp sonunda öğrencisinin fikrini gerçekleştirip başarı elde ediyor, nitekim proje yarışmaları yahut fikrini anlat sponsor olalım konseptli işler de... hal böyle olunca yarışmaya dahil olan kişilerin fikirlerinin, projelerinin çalınmaması, hakkının verilmemesi içten bile değil. patent gibi kağıt kürek işlerini halledip de gelen az kişi olacağı zaten cabası. belki programa çıkıp anlatınca hukuken bir güç elde edebilir fikir sahibi. ama resmi belgesi olmayıp, kapıdan çevrilen projelerden bir miktarı ekranda gördüklerimizden çok daha sağlam projeler olacaktır.

yapılırsa etik sahibi kişiler tarafından yapılıp, kalitesi toplumla dalga geçmeyecek seviyede olup, en önemlisiyse katılımcıları mağdur etmeyecek şartların sağlanması için gereğini yaparlarsa ne mutlu.

güzel iş olur.