bugün

bedelli askerlik

bunu yapan kişiler tepkisiz aptallardır. neden böyle hakaret edercesine konuştuğumu da anlatayım hemen. şimdi bedelli askerlik yapanlar, askerliği yapmak istemeyenler. çeşitli nedenleri olabilir bu tamam bunda sorun yok. ben 12 ay yaptım. ki kendim istedim bunu. iyisi kötüsü her yönüyle iyi ki gittim diyorum. ama gitmek istemeyen de gitmemeli.

ama bedelli askerliği bekleyen tepkisiz aptallar şu haklarını savunmazlar. ' vicdani ret'. bu haklarını savunsalar birlik oluo bu yasayı çıkarsalar ne 15 bin gibi nereye gittiği belli olmayan parayı öderler ne de 21 gün süreyi boşu boşuna orada geçirirler. bedelli askerlik denilen şey halk için değildir. para kazanma kapısıdır.

oysa vicdani ret hakkı tanınsa ve profosyonel orduya geçilse hem askerlikle alakasi olmayan adamlara 12 ay para harcanmaz hem de gitmek istemeyenler böyle bir sorunla uğraşmaz. hem de donarak şehit olan askerlerimiz olmaz. daha iyi şartlarda görevlerini yaparlar. bir askerin devlete maliyeti iki bin tl küsur mü neydi bu sadece aylık maliyeti. ki çoğu da askerlikle alakasi olmayan uyuşturucu bağımlısı yada boş adamlardı. ulan hdp pkk bunu savunanlar bile vardı. bunlara boş yere para harcanıyor.

ama bizim ülkemizin insanı tepki göstermez. öyle olunca da bedelli bekler para öder.

sonuç olarak profosyonel bir orduya geçilse hem büyük bir masraftan kurtulanacak hem de askeriye için önemli olan şeylere kaynak sağlanacak. ama bu kimsenin umrunda değil gördüğüm kadariyla. öyle olunca da durum bu.