bugün

28 şubat 1997 darbesi

tek kelimeyle kendi siyasi görüşünün reklamını yapmak için etiketlendirilmiş tÂrihtir..neden mi ? çünkü 28 şubat 1997 de "darbe" olmamıştır. ancak bunu söyleyen zihniyet öyle bir zihniyettir ki 12 eylül 1980 ile 28 şubat 1997'yi bir tutar.

sen bu ülkenin rejimini değiştirmeye çalışacaksın, senin partinin milletvekilinin(dönemin refah partisi üyesi) ağzından "bu nasıl ülkedir ki kur'an'a laf etmek cezÂsız kalıyor da taşa küfretmek cezalandırılıyor(ulu atamızın heykellerinden bahsediyor)" şeklinde bir beyÂnat, bir meydan okuma çıkacak ve sen işi tarikat adamlarını mecliste ağırlamaya kadar götüreceksin(erbakan denen yaratığın kimleri ağırladığı biliniyor mu o salonda?). ulan şimdi öyle bir küfrederim ki sözlüğünüz kapanır.

siz ne hakla o dönemin abd gölgesindeki ordu komutanlarıyla şimdiki komutanlarımızı bir tutarsınız? ama tabî sizin başbakanınız değil midir "demokrasi amaç değil araçtır" diyen. siz de onun yolundan gideceksiniz elbet...

dönemin hükümeti kaşınmış, ordu da hakettiği cevabı en iyi ve demokratik yoldan vermiştir. sincanda iki tÂne tank yürütmenin adı ne zaman darbe oldu? böyle düşünen şahıslar 80 darbesinde kaç tane fidanın sadece "sol" görüşlü oldukları gerekçesiyle idam ettirildiklerini biliyorlar mıdır acaba?

bu ülke, biz olduğumuz sürece siz yobazların eline geçmeyecektir*. bu böyle biline...