bugün

dejan bodiroga

yıl 2001, 12 yaşındayım, ülkemizde avrupa basketbol şampiyonası düzenleniyor, a milli basketbol takımımız da finale kaldı tabi, karşımızda da o zamanki adıyla yugoslavya var.

maçı bekliyoruz başladı maç, yanlış hatırlamıyorsam ilk periyotta kafa kafaya oynayabildik sadece,2.periyottan itibaren yugoslavlar oyuna ağırlığını koymaya başladı. nitekim kaybettik yugoslavlara, avrupa şampiyonu oldular, aynı yugoslavya bir yıl sonra 2002 de abd nin ev sahipliği yaptığı dünya basketbol şampiyonasında çeyrek finalde abd nin eline vererek onları saf dışı bırakıp finalde de arjantini yenip dünya şampiyonu olmuştu.

ilk o zamanlar milli takımımız karşısında oynadığı oyunla 2.05 boyuyla guard olarak oyun kurmasıyla dikkatimi çekti dejan bodiroga 4 numaralı formasıyla, adamın boyu 2 metrenin üzerinde, guard gibi oyun kuruyor dedim kendime bi yanlışlık var bu işte, boyu bir guard için çok uzundu çünkü. bir süre sonra da 3 numara da oynamaya başladı.

neyse devam edeyim, o zamanlar çocuğuz biraz küçüğüz tabi de bir süre sonra ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu anladım. bence dünya basketbolunun gelmiş geçmiş en büyük oyuncusudur dejan bodiroga. pivot hariç dört pozisyonu da rahatlıkla oynayabilir, maç zora girdiği zaman sorumluluk almaktan kaçınmaz, sırtı dönük bire bir oynar basketi atardı, hiç çekinmeden arka arkaya üçlükleri sokardı.

çok akıllı bir basketbolcuydu bodiroga, bunu anlamak için abd ye attığı basit bir turnikede carmelo'yu kaç kez zıplattığına bakabilirsiniz.

dejan bodiroga'nın eli düzdür, atışlarını çok temiz yapardı özellikle serbest atışlarını izlerken bunu net olarak görebilirsiniz.

dejan bodiroga, yugoslavya ile 1998 ve 2002 de dünya basketbol şampiyonu olmuş,1998 de mvp seçilmiş,1995,1997 ve 2001 de yine milli takımıyla avrupa şampiyonu olmuş;2000,2002 ve 2003'te farklı takımlarla eurolig şampiyonluğunu kazanmış ve bunlardan ikisinde mvp seçilmiş tüm bunların yanı sıra oynadığı takımlarda lig, kupa şampiyonluğu kazanmış ve sayısız ödül almıştır.

ha nba e gitmedi diye eleştirenler var, varsın eleştirsinler nba gitmese de onların yıldızları var ya abd milli takımı hani süper yıldız diyorlar!!!! carmelo anthony, reggi miller ve daha birçoklarına gereken basketbol dersini en güzel şekilde vermiştir.

nickimden de anlaşılacağı gibi büyük hayranınım bodiroga, real madrid, pana ve yugoslav basketbol milli takım formalarını sana imzalatağım günü sabırsızlıkla bekliyorum.