bugün

fahiseye tecavuz

şimdi efendim açıkça saçmalamak gerekirse denebilir ki;
tecavüz suçunun neden dolayı suç olduğuna bakmak gereklidir. efendim misal hırsızlık suçu mala karşı müessir fiil (adam dövmek yani) cana karşı suçlardandır. bir de öyle böyle olmayam suçlar vardır mesela yağma (bildiğin gasp) hem mala karşı hem cana karşıdır.
türk hukukunda mala karşı suçlar başlığında düzenlenmiştir. kişinin vicut bütünlüğünün daha önemli bir unsur olmasına rağmen. neyse mevzu bu değil. miktarda önemli bi yerde. bi milyon dolar verseler her yerini kıracak insanlar tanıyorum.çok yakınen.

tecavüze dönecek olursak.evvela piskolojik değerlerin mağdurda sıfıra inmesi söz konusu olacağından "öle hayatmı olur lan" felsefesi yardımıyla diyebiliriz ki cana karşı işlenen bir suçtur. unutmadan şahsın vücut bütünlüğüne bir tecavüz mevcut olması sebebyile suçun cana karşı bir suç olduğunu görtermesi de cabası. tecavüz suçunda aranan kriter mağdurun vucuduna bir şeylerin girmesi en basit olarak. ne olduğu önemli değil. *

diğer yandan öküzce de olabilir ama standat olarak vücudun tecavüz edilen yerden hareketle diyebiliriz ki

tecavüz edilen şeyi fahişenin para kazandığı bir değer olarak kabul edersek. taksi ve şöförü misal. mala karşı bir suç olduğu kesindir. hem de ileriye yönelik olarak da kişiyi zarara sokmaktadır. bu durumda da mala karşı bir suçtur.

tabi bunlar en başta belirttiğim üzere saçmalamak gerekirse söylenebilecek şeyler.
güncel Önemli Başlıklar