tarihin 3 büyük askeri dehası

rte bu listeye benzer bir listede yer alir ama en buyuk deha degil, en kotu deha listesinde en ustlerde yer alir. bak nasil mi?

1: bitmis pkk'yi tekrar eski gucune kavusturup, kendi yonettigi devletin basina bela yaparak.

2: yillar yili her istegini yerine getirdigi feto'ye muazzam bir guc kazandirarak, 15 temmuz'un gelisini bizzat kendi eliyle hazirlamistir.

3: isid'e ulke icinden silah ve lojistik destek vererek daha guclenmesini ve ayni orgutun yurt icinde onlarca eyleyle vatandasimizin hayatini kaybetmesini saglayarak.

4: yillardir pesmergeyle iyi iliskiler adina kurdistan denen cakma devleti taniyarak, ankara'da resmi makamlarca barzani denen herifi agirlayarak, diyarbakir'da megri megri cagirtarak ve akabinde kurdistan devletinin bagimsizlik ilan etmesine canak tutarak. sonuc olarak kuzey irak'taki cikarlarimiz ortusmeyince yol ayrimi.

5: rusya ucagini dusurtup, "biz dusurme emri verdik, sorunu olan gelsin bize soylesin" gibi utopik ve ergence cikislar yapip, nihayetinde rusya'dan ozur dilemek kaydiyla okkali bir bedel odeyen turkiye'nin ortaya cikmasina sebebiyet vermek. o rusya bize dost ve hala pyd gibi, pkk gibi orgutlerle iliskiler icinde .