bugün

beyaz melek

an itibariyle izleyip, gecer notu verdigim film*.
evet filmde duygu sömürüsü var ve hatta asiri derecede var. hele hele yildiz kenterin, mahsuna "demek dünyada senin gibi evlatlar da varmis!" demesi, bana kocaman bir yuh cektirdi. sanki tüm türkiye yaslilari huzur evinde anasini satayim.
senaryoda eksiklikler var ve senaryo daha cok "ulan ben bu milleti nasil aglatirim?" üzerine kurulu.
bazi sahneler cok abartili*. sakin "yok bunlar gercekten oluyor", demeyin, cünkü huzur evi sakinleri, beyaz show'da filmin tanitimi yapilirken "biz hic böyle bir sey yasamadik ve sagligimizi ve sihhatimizi huzur evine borcluyuz!" dediler.
filmdeki dogu propagandasi da cabasi, gözümüze gözümüze sokuluyor.
bazi karakterlerin filme ne kattiklari ve bu karakterleri neden ünlü oyuncularin oynamasi merak konusu. bu karakterlerin birkacini saymak gerekirse: palyaco*, mahsunun hatunu* ve mahsunun kardesi*. bu karakterleri ünlü oyuncular oynamislar, ancak filmde olsa da olur, olmasa da olur karakterler bunlar. parayi bol bulduk, sacalim anasini satayim!

neyse bunlarin hepsi filmin negatif noktalari...

filmin pozitif noktalarina gelince...

filmde bazi sahneler müthis güzel cekilmis. artik bu mahsunun sayesindemidir, yoksa baska birisinin sayesindemidir bilemeyecegim. filmin müzikleri de güzel ve oyunculuga deginmeye gerek yok sanirim. sonucta film istedigi ve arzuladigi tepkiyi almistir, ama ödüllük film degildir ve vasatin biraz üstündedir. mahsun kardesimiz hic aglamasin.