bugün

almanya

Sanıldığı kadar müreffeh olmayan ülke.

Pek çok Alman sabah çok erken saatlerde işe gidiyor. Maaşlarının yarısını ev kirasına ödüyorlar. Pek çoğusunun öğlen dışarda yemek yeme lüksleri yok. Bir hafta boyunca aynı kıyafeti giydikleri oluyor. Akşam yemekleri ucuz soğuk kahvaltılıktan ibaret. Ve gelirleri uygun bir sosyal hayat tarzına elvermediğinden akşam 8’den sonra sokakta kimse kalmıyor. Birşey almak için mutlaka indirime girmesini bekliyorlar.

Almanlar sevgisiz bir toplum. Köpeklerine çocuklarına gösterdiklerinden daha çok sevgi gösteriyorlar. Çoğu yerde köpeğini kucağında taşıyan bir Alman görebilirsiniz ancak çocuklarını değil. Yağmurlu havalarda şemsiyeyi kendine tutup çocuğu yağmur altında ıslanan kadınlar var. Bisikletlerine bağladıkları bir römorkla çocuklarını bisikletin arkasında gezdiriyorlar. Ulan gerizekalı kadın bisikletin tekerleğinden çocuğa çamur sıçrıyor ağzı yüzü çamur olmuş insan bi bakar mal.

Duygusal düşünemiyorlar. Hediye vermek birşey ikram etmek diye bir davranışları yok. Kafasında che beresiyle dolaşan bir postacımız var. Her geldiğinde çay ikram ediyorum(Türkiye’de çok sıradan birşeydir) postacı her seferinde çok mutlu oluyor. Che logolu bir kupa bulursam hediye edeceğim.

Espri kabiliyetleri hiç yok. Hani bizdeki soğuk espri tarzı esprileri bile yok. Adamın biri her akşam bir patates yerken diğeri iki patates yiyormuş hihohahihohahhahaha çünkü çok şişmanmış tarzı şeylere gülüyorlar.

Ve bence en tehlikelisi tamamen kendi düşüncem olmakla beraber bence nüfusun neredeyse en az %40’ı sentetik uyuşturucular kullanıyor. Rutin zamandaki tutarsız mimiklerinden ve madde etkisi altındayken ritmik Seğirmelerinden anlıyorum bunu. Allah var atarları Öterleri yok tabi. Türkiye’deki gibi iki bira çekip heheytttt yok mu yedi ceddimi Sken tarzında gezmiyorlar. Genelde banliyö civarlarında sızıp kalıyorlar. Polis ambulans gelip topluyor.

Ve son olarak tuvaletlerde taharet etmeye yarar bir kurnaları yok. Öksürmek hapşırmak gibi osurmak da sıradan bir eylem. Hemen önünüzde bisikletle giden birisi pedal çevirirken götünün değişken açısına bağlı olarak gayet sıradan bir olaymış gibi port, port, poooooooort diye osurarak gidebiliyor. Che bereli postacıya birgün sıçtıktan sonra götlerini nasıl temizlediklerini ve toplum içinde osurmanın ayıp birşey olup olmadığını mutlaka soracağım. Şu an o derece muhabbetim yok. Öğrenince mesajımı editlerim.

Selametle; centurion vestfalya’dan Bildirdi.