bugün
- angel of attack15
- mansur yavaş kime biat etti12
- puantiyelikedi'yi evlendiriyoruz kampanyası9
- çanakkalede 70 bin suriyeli şehit oldu16
- anam anan olsun mu9
- anın görgüsüzlüğü8
- islamcıların konser iptal ettirmesi9
- sarışın kızların kaşarlığa daha yatkın olmaları8
- doctor jekyll reunion13
- aldığınız en ilginç iltifat10
- reisin yanında olmalıyız9
- sözlük hanımlarının bugünkü kıyafetleri56
- evlenmelik kız nasıl anlaşılır10
- true yi evlendiriyoruz14
- türk düşmanlığının giderek artması10
- tarım ve hayvancılığın bitmesi10
- hem spotify'ı hem netflix'i olanlar15
- chp'ye asla oy vermeyiz20
- anın görüntüsü26
- 60 yas ustunun ev alma sacmaligi8
- sözlükte neden bu kadar yobaz var14
- kara erik habbesi9
- 24 saat sözlükte takılan ezik asosyal akpli troll8
- ümit özdağ'a neden oy vermemeliyiz17
- sözlük yazarlarının bugünkü çorapları14
- kanatlarim varr ruhumda29
- kadınınızı çalıştırır mısınız17
- evlenince karınız sözlüğe girmenize izin veriyormu15
- isparta melek mosso konserinin iptal edilmesi8
- tren korkusu9
- yaz mevsiminin en güzel yanı13
- ekrem imamoğlu17
- oy verilmemesi gereken zevat8
- dini kitapları hurdaya satmak9
- ölen halasına cennet cehennem anketi açan yeğen11
- migros ta 13 liraya satılan dilim karpuzlar12
- göçmenlik kötüyse amerika nasıl süper güç oldu23
- hollandaya geldim soruları alayım9
- almanya'nın tüm gurbetçileri sınırdışı etmesi8
- üniversite hocalarıyla sevişen kız öğrenciler12
- amber heard15
- tüketimde sikerler eşiği8
- meme piercingi gusül abdesti ilişkisi15
- 7 buçukta sporu yapmış kahvaltıyı bitirmiş olmak9
- ibbde sahne alan pkklı sanatçı21
- islamda erkekler 4 kadın sınırsız cariye alabilir22
- mülteciler kardeşimizdir8
- zafer partisi8
- sokakta hamile hamile gezen türk kızı11
- para var huzur yok19
üç drag queen'in hayatını anlatan 1994 yapımı oldukça güzel ve keyifli bir stephan elliott filmi. türkiye'de "priscilla çöller kraliçesi" adıyla gösterime girmiş.
bir sahne şovu için uzak bir yola çıkmak zorunda kalan drag queen'lerimizin avustralya çöllerinde günlerce bir karavanla yol teperken başlarından geçenleri aktarır film. felicia'nın eğlenceli kişiliği filmi daha da güzel kılar. bernadette ise kalıplaşmış transeksüel kadın algısının dışında harikulade bir zariflik sunar filmde. drag queen'lerimizin, bir hayli yaygın olan transfobiye inat neşelerini korumaları, hayatlarına sahip çıkmaları da ayrı bir güzeldir.
filmde özellikle sevdiğim iki sahne vardır ki bunlardan ilki şudur: çölde karavanları bozulur ve bernadette günlük kıyafetleriyle bir yürüyüşe çıkıp onlara yardım edecek birilerini bulmaya çalışır. ve yoldan geçmekte olan yaşlı bir çift görür, onları durdurur. sonrasındaysa onları kendilerine yardım etmesi için ikna eder. karavanın yanlarına vardıkları vakitteyse mitzi yeşil bir drag queen kıyafetiyledir. yaşlı çift bunu görünce onların ne olduklarını anlar. bernadette arabadan iner inmez gaza basıp kaçarlar. bunun ardından ise mitzi'ye dönüp, kaç kere dedim sana, der felicia.(burada biraz duraklama vardır, seyirci bir düşünceye doğru sevk edilir, ki o düşünce de mitzi'ye bu kıyafeti o an için giymemesi gerektiğini söyleyeceğidir) ardından, yeşil sana gitmiyor, diye devam eder.
epey gülümsemiştim bu sahnede.
bir diğer sahne ise felicia'nın çocuklukta yaşadığı bir cinsel istismar anısını dramatize etmek(izleyicinin beklediği) yerine bunu tersine çevirip bu anıyı bir güldürü halinde sunmasıdır.
görsel
şu oldukça keyifli dans sahnesini de şöyle bırakayım:
https://www.youtube.com/watch?v=0DJC-ECU8IE
bir sahne şovu için uzak bir yola çıkmak zorunda kalan drag queen'lerimizin avustralya çöllerinde günlerce bir karavanla yol teperken başlarından geçenleri aktarır film. felicia'nın eğlenceli kişiliği filmi daha da güzel kılar. bernadette ise kalıplaşmış transeksüel kadın algısının dışında harikulade bir zariflik sunar filmde. drag queen'lerimizin, bir hayli yaygın olan transfobiye inat neşelerini korumaları, hayatlarına sahip çıkmaları da ayrı bir güzeldir.
filmde özellikle sevdiğim iki sahne vardır ki bunlardan ilki şudur: çölde karavanları bozulur ve bernadette günlük kıyafetleriyle bir yürüyüşe çıkıp onlara yardım edecek birilerini bulmaya çalışır. ve yoldan geçmekte olan yaşlı bir çift görür, onları durdurur. sonrasındaysa onları kendilerine yardım etmesi için ikna eder. karavanın yanlarına vardıkları vakitteyse mitzi yeşil bir drag queen kıyafetiyledir. yaşlı çift bunu görünce onların ne olduklarını anlar. bernadette arabadan iner inmez gaza basıp kaçarlar. bunun ardından ise mitzi'ye dönüp, kaç kere dedim sana, der felicia.(burada biraz duraklama vardır, seyirci bir düşünceye doğru sevk edilir, ki o düşünce de mitzi'ye bu kıyafeti o an için giymemesi gerektiğini söyleyeceğidir) ardından, yeşil sana gitmiyor, diye devam eder.
epey gülümsemiştim bu sahnede.
bir diğer sahne ise felicia'nın çocuklukta yaşadığı bir cinsel istismar anısını dramatize etmek(izleyicinin beklediği) yerine bunu tersine çevirip bu anıyı bir güldürü halinde sunmasıdır.
görsel
şu oldukça keyifli dans sahnesini de şöyle bırakayım:
https://www.youtube.com/watch?v=0DJC-ECU8IE