bugün

devlet bahçeli

çok enteresan bir siyaset izliyor akp'ye yanladığından beri. siyaset aslında doğru kelime olmayabilir. strateji desek daha doğru olur. kendisiyle ilgili herkesin ortak görüşü partisinin zayıflamasını göze alarak akp'ye yanaştığı olsa da aslında işin aslı öyle olmayabilir.

devlet bahçeli üniversite yıllarından bu yana (hatta öncesinden beri) ülkücü hareketin farklı kademelerinde yer almış, geldiği her seviyede devletle bağlantılı olmuş ve polis, mit, jandarma istihbarat (jitem vardı bir dönem) ile bağlantıları olan biriydi.

ülkücü hareket için başbuğ'un önemi çok ama çok büyüktür. kaldı ki polis, mit, jandarma istihbarat ve devlet güvenliği ile ilgili diğer kurumların içinde de ülkücü harekete gönül veren personel sayısı çok yüksektir ve bu sayı türkiye'de her dönem yüksek olmuştur. bu yadırganacak bir durum değil. siyasetle paralel düşünmemek lazım bu farklı bir konu. başbuğ bu derece önemliyken devlet bahçeli'nin sadece akp'ye bastonluk yaptığını düşünmek biraz safça geliyor açıkçası.

80 ihtilalini hatırlayalım ve o dönemdeki alparslan türkeş'i ve onunla beraber bugüne kadar gelişen süreçleri hatırlayalım. ve o süreçlerin sonunda başbuğ koltuğuna geçen devlet bahçeli'nin üniversite yıllarından bu yolculuğa geçirdiği aşamaları hatırlayalım...

Basitçe devlet bahçeli aman kıçımı kurtarayım akp'ye yanaşayım da meclise gireyim diyecek biri değildir.
Deniz baykal'ın pozisyonuna düşecek biri de değildir. (malum kaset mevzusu)
Bahçeli'nin ve mhp'nin oy potansiyeli ayrı bir konudur. Bahçeli'nin devlet ile olan bağlantıları (hükümet değil devlet) apayrı bir konudur.

Bahçeli'nin bu süreçte izlediği strateji, seçim sürecinde miting yapmaması, rte gölgesinde kalmayı tercih etmesi belki çok iddialı bir söylem olacak ama tamamen rte'yi bitirme amaçlı görünüyor. ince'nin ve Akşener'in arkalarına aldıkları rüzgarla ilerlemeleri her ne kadar ön planda olsa da akp iktidarının bitmesinde en önemli misyonu belki de bahçeli yapmış olacak.

Bakalım neler yaşanacak. o kadar yazdık bahçeli'de bi numara yoksa göt oldum demektir.***
güncel Önemli Başlıklar