bugün

orucluyken yaninda baskalarinin yiyip icmesi

buna tepki gösteren insanlar, "bakın ben oruç tutuyorum." demeye çalı$maktadır. yaptığı $eyin anlamını çözememi$, kendini kandırmak için oruç tutan insan zihniyeti ürünüdür.

sen kendi nefsini tutamayıp bu olaya tepki gösteriyosan, ne anlamı kaldı o orucun? hem kendini hem ba$kasını gericeksen ne anlamı kaldı o orucun?

yiyip içmek demi$ken, ramazanda alkol tüketimi sorunu da ya$anmaktadır. alkol içenlere kafir gözüyle bakılmakta, "tü kaka" muamelesi yapılmaktadır. bre arkada$ım, allah mısın sanane? istediğini yiyip içer insanlar, bu senin allahla aranda olan bir $eydir neden dönüp niye içiyorsun ramazan ramazan diyorsun. biraz akıl fikir sahibi ol yahu.

bu tip söylemlerde bulunan insanlar yaptığı $eyin anlamını bilmeden sadece yapan insanlardır. ara$tırıp bakmazlar, bu neden böyle $u neden $öyle diye. kendi tuttuğu için o sırada dünya üzerinde kimsenin sigara içmemesini isteyen insanlar bile vardır.

hazır sigara demi$ken, "niyetliyim bugün, sigara içmedim sabahtan beri çok sinirliyim". al i$te osur osur ipe diz. beyninin kırıntısını kullanan adam böyle bir lafı sarfetmez bile. banane canım arkada$ım sigara içmediysen, bu yüzden ben senin salak tavırlarını çekmek zorundamıyım? tutuyosan bana mı tutuyosun orucunu. kendin için tutup, ba$kasına kızmak, ters davranı$larda bulunmak ne kadar saçmadır. neye dayanarak kendini haklı çıkarabilir bu insanlar anla$ılmı$ bir $ey değildir.