bugün
- sözlüğün en götü güzel kızı7
- şaka maka ups boobbs'un da yaşlanmış olması9
- seçimde kime oy vereceğiz7
- tanrı yok10
- ateistlerin nursuz olması22
- sözlüğün fingirdekleri10
- sevgilinin sümüğünü yer misin5
- atatürk ün ateist olması7
- gocu nickli lavuğun neden kaşınması14
- iyi sevişen erkeğe aşık olunur mu18
- başkasının ısırdığı yemeği yer misiniz8
- sabah nasıl uyanıyorsunuz9
- beni gözaltına alsalar ağlar misiniz4
- velvet'in silver'a benzemesi15
- sözlüğün şamar oğlanı olmak4
- sözlüğün tanrıçası olmak9
- sözlük kızlarının ateşli olduğu gerçeği13
- the merich4
- ota boka devşirme diyen hırto27
- uysaljakoben21
- götü güzel olanın yüzü gülmezmiş2
- sözlüğün yılanı8
- sürekli yeme isteği7
- sözlüğe seksi bir kadın bırak4
- yazarların en sevdiği içecek5
- belinde kelebek dövmesi olan yazarlar14
- nervio bugün ne giydi acabası2
- yurtdışında hintli misin diye sorulması11
- sözlüğün 500 cc memelisi6
- mağarada kuran'ı kerim yazmak4
- ciddiye alınmadığı halde sürekli yazan yazar5
- usualsuspects'in müslüman olması4
- olgun zeki yakışıklı entelektüel iyi sevişen erkek4
- true nickli namussuz yazar15
- sözlüğün tdk başkanı5
- etin üzerine tereyağı dökmek5
- sıla ertaş benimle evlenir misin2
- bir insana akpliliği üzerinden saldırmak31
- haçlı orduları3
- yunanlıların yağlı güreşi çalmaları11
- true'yi eskort'a götürmek3
- erkeksizlik2
- bir sarma yapmışım9
- kadınlar neden iyi sevişen erkekleri terk edemez5
- 43 bin entry girmek4
- izin gününü hiçbir şey yapmadan değerlendirmek3
- kadınsızlık2
- köylü olan ailemden utanıyorum12
- seksi ve zeki kız2
- üstteki yazara bir hayat tavsiyesi bırak16
yukarıda bir yazar arkadaş ezikliğinden bahsetmiş ve eksilemişler. vahdettin isteseniz de istemeseniz de osmanlı'nın belki de en silik padişahıdır. vahdettin şehzadeyken, mustafa kemal'le almanya ziyareti yapacaklardı. seyahatten önce mustafa kemal paşa ile vahdettin sarayda görüştüler. görüşmenin ardından mustafa kemal paşa, ali naci paşa'ya şöyle demiştir: "Bu zavallı yarın padişah olacaktır, kendisinden ne beklenebilir?"
mustafa kemal'in esas planı vahdettin'i milli mücadele lideri yapmak ve halkı örgütlemekti. vahdettin'le bahsettiğim almanya seyahatinde aralarında şöyle bir konuşma geçti:
"- Ne yapmalıyım?
+ Ben size bir şey söyleyeceğim, hayatımı size ortak edeceğim. Memnun olur musunuz?
- Söyleyiniz.
+ Siz veliaht prenssiniz, neden bütün işlerden uzak kalasınız?
- Ne yapabilirim?
+ Ordu kumandanlığı!
- Hangi ordunun kumandanlığı?
+ 5. ordu kumandanlığını alabilirsiniz. Ben de sizin erkan-ı harbiye reisiniz olurum.
- Bunu bana vermezler!
+ Siz isteyiniz!
- istanbul'a gittiğimde düşüneceğim."
istanbul'a dönüşlerinden bir süre sonra vahdettin tahta geçmiştir. mustafa kemal vahdettin'in huzuruna çıkarak,
"Başkumandanlığı bizzat üstleniniz. Kendinize erkan-ı harbiye reisi tayin ediniz." demiştir.
Vahdettin bu tavsiyeye olumlu bakıp düşüneceğini söylemiştir fakat birkaç gün sonra mustafa kemal paşa'yı yanına çağırıp bazı paşalarla görüştüğünü ve böyle bir şey yapmayacağını söylemiştir.
görüleceği üzere vahdettin kolay manipüle edilen silik bir padişahtı. görüşmelerinde yaverlerinden çok yardım alır ve tanımadığı insanlarla konuşurken gözlerini kapatırdı.
not: tüm bu yazdıklarım 2-3 entry üstteki doğruyu söylemesine rağmen eksilenen arkadaş içindi. bunu da eksileyebilirsiniz ama gerçekler bunlar.
40 bin altın mevzusuna gelirsek tabii ki mustafa kemal'e belli bir ücret ödendi. fakat bunun yarış atlarının satılmasıyla ödenmesi kısmı pek mümkün gözükmüyor. vahdettin'in yarış atları olduğunu hiçbir kaynakta görmedim. o paranın nasıl ödendiği konusunda bir çok iddia var. tarihçilere sormak lazım.
kaynak: f. rıfkı atay (1955). mustafa kemal'in ağzından vahdettin
mustafa kemal'in esas planı vahdettin'i milli mücadele lideri yapmak ve halkı örgütlemekti. vahdettin'le bahsettiğim almanya seyahatinde aralarında şöyle bir konuşma geçti:
"- Ne yapmalıyım?
+ Ben size bir şey söyleyeceğim, hayatımı size ortak edeceğim. Memnun olur musunuz?
- Söyleyiniz.
+ Siz veliaht prenssiniz, neden bütün işlerden uzak kalasınız?
- Ne yapabilirim?
+ Ordu kumandanlığı!
- Hangi ordunun kumandanlığı?
+ 5. ordu kumandanlığını alabilirsiniz. Ben de sizin erkan-ı harbiye reisiniz olurum.
- Bunu bana vermezler!
+ Siz isteyiniz!
- istanbul'a gittiğimde düşüneceğim."
istanbul'a dönüşlerinden bir süre sonra vahdettin tahta geçmiştir. mustafa kemal vahdettin'in huzuruna çıkarak,
"Başkumandanlığı bizzat üstleniniz. Kendinize erkan-ı harbiye reisi tayin ediniz." demiştir.
Vahdettin bu tavsiyeye olumlu bakıp düşüneceğini söylemiştir fakat birkaç gün sonra mustafa kemal paşa'yı yanına çağırıp bazı paşalarla görüştüğünü ve böyle bir şey yapmayacağını söylemiştir.
görüleceği üzere vahdettin kolay manipüle edilen silik bir padişahtı. görüşmelerinde yaverlerinden çok yardım alır ve tanımadığı insanlarla konuşurken gözlerini kapatırdı.
not: tüm bu yazdıklarım 2-3 entry üstteki doğruyu söylemesine rağmen eksilenen arkadaş içindi. bunu da eksileyebilirsiniz ama gerçekler bunlar.
40 bin altın mevzusuna gelirsek tabii ki mustafa kemal'e belli bir ücret ödendi. fakat bunun yarış atlarının satılmasıyla ödenmesi kısmı pek mümkün gözükmüyor. vahdettin'in yarış atları olduğunu hiçbir kaynakta görmedim. o paranın nasıl ödendiği konusunda bir çok iddia var. tarihçilere sormak lazım.
kaynak: f. rıfkı atay (1955). mustafa kemal'in ağzından vahdettin
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar