bugün

assassin s creed 2

trailer'larını izlemem sonucu şoka girdiğim oyun. yapımcılar insanoğlunu hayal dünyasının dibine kadar çekmek istiyorlar galiba. assassin's creed ilk çıktığında ve oynadığımda kendi kategorisinde bir çığır açtığını düşünmüştüm. 2.si ilkinden çok daha zorlu ve orjinal bir hikayeyle geri dönüyor. ilk oyundaki gibi 3 farklı şehirde kafamıza göre gezerek değil daha çok çizgisel bir senaryo var galiba oyunda. izlenen 3 trailer'i yorumluyorum:

( http://www.youtube.com/watch?v=_J9trmTwDxc +
)
bu trailer'da altair bir ortadoğu ülkesinde bir çatışmanın ortasında ve elinde bir makinalı tüfek var(!). daha çok .birden half life 2'deki robotlara benzeyen robotlar saldırıyor ve altair bunlarla mücadele ediyor. üstünde geleneksel assassin elbisesi var.

( http://www.youtube.com/watch?v=nguvzh-Cq3Q +
)
burada altair günümüzde ve süper güçleri var(!). duvarlarda yürüyor, dönüşümler geçiriyor. helikopterlere atlıyor pilotlarını aşağı atıyor.

( http://www.youtube.com/watch?v=ZRBf2QxWhiU +
)
gizli bir toplantıda katılımcıların şüphelenmesi sonucu kılıçlar çekiliyor, bir kişinin sırtından hançerlenerek öldürüldüğü görülüyor. bu video'da altair yok ama kurbanının kanına buladığı bir kuş tüyü düşüyor...

zannımca bu 3 video da aynı oyunun bünyesinde barınamaz ama eğer böyle bir oyun yapılmışsa ubisoft rakiplerine ciddi bir fark atmış demektir...

edit: efendim fake diyorlar ama inşallah güzel bir şey olur...

edit2: evet kesin fake. olay floransa'da ve venedik'te geçiyormuş, rönesans zamanında.