bugün

evrim ve islam

evrim ateizmin zaferidir ve islamla uzaktan yakından alakası yoktur. evrim ilk çıktığında hrisityanların ona saldırmasının nedeni hem adem palavrası hem de akıllı tasarım( bu hrisityan yaratılışı savunanların geliştirdiği bir düşüncedir) ile çelişmesiydi. sonra evrim bunların hepsini geride bırakınca yaaa berke evrim olmuşsa onu da bir tanrı yapmıştır demeye getirdiler. ancak işin tuhaf yanı doğal seçilim ve adem palavrası buna hep engel çıkartıyordu.
şimdi adem palavrası ve ibrani dinlerinin kıvırtma hamellerini vereceğim. yahudiler zaten dini utanmasa komple sembolik, kültürel aldığı için onlara zaten girmeye bile gerek yok. bugün ferisileri ( ortodoks yahudileri olur kendileri) saymazsak diğerleri zaten tevrata tarihsel bir metin gibi bakıyor bile diyebiliriz.
hrisityanlar bunu nasıl kıvırtttı? dediler adem hikayesi aslında sembolik bir hikaye, tanrı onları insanlar anlasın diye öyle örneklendirdi. bu da benim hoşuma pek gitmedi açıkçası çünkü esas müslümanların kıvırmasın gelmek istiyorum. ( ilgim var evet)

ilk önce adem değil ademler var dediler çünkü evrime göre ilk insan prototip olarak yoktur. bu da yetmedi aslında cennet diye bir yerden kovulmadı dediler çünkü evrime göre insanın çıkışı başka yerde oluşup dünyaya gönderilme değil belli bir süreç burada ortaya çıkıyor. ayrıca insanın evrimine gelene kadar bir sürü tür ortaya çıkıyor ki bu da dünyanın adem var olmadan var olduğunu gösteriyor. o yüzden adem dünya dışı bir yerden değil aslında dünyada aynı yerden başka bir yere sürüldü diyorlar.
neyse efendim adem mevzusunu bir şekilde atlatıyorlar ancak esas şey doğal seçilimdir. işte burası darwin i darwin yapan, dincilerin altından bir türlü kalkamadığı durumdur.

neden çeliştiini sıra sıra yazacağım.
1) dinlerde tanrının dünyayı var etme amacı insandır, evrimsel süreçte insanın ortaya çıkmasının bir solucanın ortaya çıkmasından farkı yoktur.
2) dinlerde bir amaç, nihayi bir hedef vardır evrimde bir amaç yoktur ve bir yönde yoktur. evrim rastgele oluşan ihtimallerin doğal tarafından elenerek belli bir sistem halini almasıdır. bunun bir yönü, önceden belirlenmiş bir amacı ve bir sonu yoktur.
3) dinler evrim mekanizmasını açıklarken bir tanrıya gerek duyar. evrim ise mekanizmada hiçbir olağanüstülüğe gerek duymaz çünkü siz olan bir gerçekliği materyalist temelde açıklıyorsanız o zaman gidip arkasında bir daha uhrevi safsata aramanız gerekmez.
söyleyeceklerim bu kadar, teşekkürler. bugün katolik kilisesi bile dün darwin acaba çarmıha gererler mi diye korkarken evrimi kabul etmiştir. neden?
bu dine uyuyorsa neden bunca yıl direndiniz madem? çünkü elde başka bir şey kalmayınca aa aslında bunlar incilde yazıyorduya durumu getirdiler.
şimdi aynısını müslümanlar yapıyor, evrim kuranla çelişmez diyor. ee okullarda bile bunu yasaklayıp bunca çomarla buna niye direniyorsunuz o zaman? madem kuranla çelişmiyor, ee adem olayını da açıkladınız. neyin kavgası bu?
bunlar önemli şeyler.