bugün

enes batur

Bu konu üzerinde o kadar çok kişi yazı yazdı ki artık bütün türkiye'nin bu adamdan haberi olduğu düşüncesindeyim.

Biraz size kendi düşüncelerimi iletmek istiyorum.

Birincisi; bu adam çok başarılı. Türkiye YouTube'nin en çok takipçili kanalı ve bu derecesini günlük içerik atma ile koruyor. izlediğim ilk günden beri onda PewDiePie havası sezmiştim ve felix'in izlediği yolu izleyince sezgilerimin ne kadar da doğru olduğunu gördüm. Artık bir oyun kanalı değil, eğlence kanalı sahibi.

Espri anlayışı bana hitap etmiyor, küçük yaş kitlesine de bilerek hitap ediyor çünkü Türkiye Youtube demografiği çok küçük bir yaş ortalamasına sahip. Buna talebe uygun arz vermek denir.

Kendisinden nefret edenleri de anlıyorum, günlük içerik üreticilerinin en büyük sıkıntısı her zaman içerik kalitesidir. Şimdi para kazanıyor diye imreniyorsunuz ama video prodüksiyonu düşündüğünüz kadar kolay bir şey değil. Kamera arkasına geçmiş biri olaraktan size söylemeliyim ki konu bulmak, esprileri oturtmak zor. Bunu günlük yapmak daha zor.

Büyük hayran kitlelerinin en büyük dezavantajı içlerinde bol miktarda çürük elma bulunmasıdır, ki enes'in kanalı küçük yaş ortalamalı demografisinden dolayı bu konuda çok darbe alıyor.

5-12 yaş arası çocuklarda tam olarak idrak yeteneği gelişmiş değildir. Bu yaş aralığına freud ''okul çağı'' der. Bu yaş aralığında çocuklar gerçekle gerçek olmayanı ayıramayabilir. 12 yaşa doğru yaklaştığı zamanlarda ikinci kere seksüel karakterlerini keşfetmeye başlayan çocuklarda idrak eksikliği ile eğer kontrol edilmezse yanlış sonuçlar ortaya çıkabilir.

Enes'in son zamanlarda en çok dalga geçilen ''enes abi gel anamı'' muhabbetinin sebebi de budur.

Ben içeriklerini seyretmiyorum. Direkt Türkiye YouTube ile ilgim yok.

Buradan vereceğim mesaj şu olur: Çocuğunuzun, kardeşinizin ne izlediğini takip edin. Sevgilerle.
© copyright 2005 - 2026