bugün

evrime inanmayan insan

--yarın havanın güzel olacağına inanmanız sizi inançlı bir insan yapar, yarın havanın güzel olacağını biliyorsanız buna inanmanıza gerek kalmaz.

eşinizin sizi aldatmayacağına inanabilirsiniz ama bu eşinizin sizi aldatmayacağı anlamına gelmez.
inanç, insanların olmasını diledikleri bir olgudur.--kanıtlanamaz.
kanıtlanan her olgu inanç olmaktan çıkar. ---yarın havanın güzel olacağını kanıtlarsanız, yarın havanın güzel olacağına inanmanıza gerek kalmaz, çünkü yarın havanın güzel olacağını bilirsiniz.

evrime inanmamak, yer çekimine inanmamak kadar saçmadır.--yer çekimine inansanızda inanmasanızda sizleri etkiler. sizin inançınız, yer çekimi yada evrimi ırgalamaz.

bir insanın,bir denizi ortadan ikiye yardığına, büyük bir gemi yapıp,tüm hayvan çiftlerini kargoladığına, yasaklı meyveyi yiyerek cennetten kovulduğuna,alevlerin içerisinde yanmadığına, suyu şaraba çevirdiğine, elindeki asayı yılana çevirdiğine, ayı ikiye ayırdığına değinmiyorum bile inanabilirsiniz.--kanıtlayabilseydiniz inanmaya gerek kalmazdı.

bilim, 2*2=4 ise 4*4=16 dır diyebilmektir.
edmond halley gibi, halley kuyruklu yıldızını görmesene 75 yılda bir dünyayı ziyaret edeceğini bilmektir.
karda bir hayvan sürüsü görmesenizde, hayvan ayak izlerinden bir sürünün bu karda yürüdüğünü bilmektir. ilk maymunların 40 milyon, ilk insanların yarım milyon yıl önce yaşadığını bilmek için görmenize gerek yoktur. --kardaki izleri takip etmeniz yeterli.

--sevin onları
ağaçları, bitkileri, hayvanları.
hepimizin genleri aynı havuzdan çıktı.
acı çekmek bize özgü değil, sevmekte öyle.