bugün

müslümanlığın arap dini olması

Zuhruf suresi ayet 44 ten çıkarılan anlamı görünce gerçekten ateist olmak için ayrı bir kafa gerektiğini görüyor insan.

https://www.google.com.tr...Vaw1zKjvszanOMWOydgKFosel

Ayetlerin nüzul sebeplerini, ayetin indiği dönemdeki şartları bilmeden, anlamadan zart burda böyle yazıyor demek kadar ahmakça bir yaklaşım olamaz.

" Ey iman edenler" diye başlayan yüzlece ayet varken ve Allah dostlarını ve düşmanlarını; iman edenler ve inkâr edenler olarak belirlemişken; hristiyanlar'a, museviler'e müşrikler'e bakış açısı ortadayken; islam ın ilk yayıldığı, müslüman sayısının 100 küsür olduğu bir toplumda " kavim" den bahsetmesinden islam'ın arap dini olmasını çıkarmak için bayağı dar açılı at gözlüğü kullanmak gerekiyor.

Bu akıllılar m. Kemal in " türk, türk " demesinden birlik ve beraberlik çıkarırlar, lakin bu ayetten de ayrıcalık çıkarırlar akıllara ziyan.

Edit:

https://m.uludagsozluk.com/e/38646725/

" Ordular ilk hedefiniz akdeniz'dir, ileri. Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum"

Sonuç: Dinsiz kitapsız kafir mantığıyla Atatürk' ün bu sözünden onun savaş düşkünü, kan düşkünü; barış karşıtı, acımasız birisi olduğunu ileri sürüyorum ve Atatürk ün ileri görüşlü olmadığını; dostluktan, kardeşlikten anlamdığını söylüyorum.

De haydi " dinsiz kitapsız kafir" bana Atatürk ün diğer sözlerine, zamana, şartlara bakmadan bunun böyle olmadığını ispat etsin!

Haydi ıkın! Belki başarırsın!

Diğer taraftan kur an bozuk bir kavmi aşama aşama düzeltmiş bir kitaptır. Bu düzeltim aralarındaki hükümler zamanı geldiğinde aktif olur.

Örneğin; içki' nin kur an daki son hükmü içkinin içilmesinin; azının, çoğunun tamamen yasaklanması şeklindedir.

Lakin bir önceki hükümde " sarhoşken namaza yaklaşmayın" ayeti vardır. Bu üslup Allah ın kullarını yavaş yavaş düzetlmesinin bir göstergesidir.
Şimdi bu ayet olmadan direkt içki yasaklansaydı bu insanlara çok ağır gelebilirdi.

Peki, son hüküm varken bu ara hüküm geçersiz mi olmuştur?

Hayır. Beşerdir şaşar. Olurda birgün bir müslüman nefsine uyup içki içerse bu ayet otomatikmen o kişi için yürürlüğe girer. Yani o kişiye sarhoş sarhoş namaz kılınması yasaklanır.

Diğer taraftan zuhruf 44 için de aynı durum geçerlidir. Olurda yer yüzünde müslüman sayısı 100 küsür kişiye düşer, bu yüz küsür kişi de bir arada, bir kavime ait olursa şartlar aynı olduğu için hükümde aynı olur.

Anlamak istemeyeceğini biliyorum ama ben yine de yazayım dedim.