bugün
- vincenzo montella'nın halen istifa etmemiş olması5
- 20 haziran 2026 türkiye paraguay maçı54
- berberlere zam gelmesi7
- 20 haziran 2026 tr'nin dünya kupasından elenmesi2
- sabah 5de uyananı ziksinler2
- ankara mı istanbul mu10
- türkiye'nin asla düzelemeyecek olmasının sebebi12
- erkeklere çekici gelen kadın meslekleri9
- düşüncelerin gücü2
- seni hayata bağlayan şey4
- erkeklerin akılsızlıkları9
- anın görüntüsü12
- kedilerle iletişimin gizli yolu4
- aslan burcunun karakteristik özellikleri6
- biz veleybol ülkesiyiz2
- nuh tufanı olayı gerçek midir11
- destur zall hazretleri online2
- 13 seçim kaybetmedim7
- kayahan'ın en güzel şarkısı12
- istanbul vapurları2
- uzun süreli ilişkinin sırrı4
- aylık 360 bin tl iyi para mıdır sorunsalı2
- işkembe sandviç2
- köyde gece tuvalete gitmek4
- son görülen rüya5
- kadınların ilgisiz yaşayamaması13
- yazar k4
- 20 haziran 2026 brezilya haiti maçı2
- ertuğrul polat2
- kim kahve yapmak ister2
- türkiye a milli futbol takımı13
- montella'nın mağlubiyet açıklaması5
- topuklu ayakkabı5
- bizim çocuklar başardı6
- işi düşünce aramak4
- tarkan şarkıları3
- 2026 dünya kupası'na gruplarda veda ettik7
- göbek eritme taktikleri8
- bik bik bugün ne yemek yaptı acaba3
- ormanda yürüyüş yapana iaaaahh diye sesler çıkarma3
- yedinci mühür2
- iki insan arasındaki en uzun mesafe5
- depresyona girmeye karar vermek4
- hale etkisi2
- petek dinçöz bam bam4
- lionel messi2
- diyafram2
- toprak razgatlıoğlu'nun çekya sprint yarışındaki 12
- okan buruk2
- şu memelere bak6
amatör mimar olarak bunun güzel bir versiyonunu inşa ettim. anlatayım da belki işine yarayan olur.
toplam 30 m2, 2 oda. odanın birinde mutfak tezgahı var. aynı zamanda tuvalette bu odada. (yer yok napalım)
şimdi, 5 e 10 inşaat kerestesinden direkler ve kirişler yapıp iskeleti oluşturdum. dış kısımlara ve oda bölme duvarına kalıp tahtası çakarak duvarları oluşturdum.
şimdi işin fark yaratan kısmına geliyoruz. dış duvarları 3 cm lik straforla kaplayıp üzerine strafor sıvalarını yaptırdım.
(straforla tahta duvarın arasında ve çatıya yakın dışa açılan hafif boşluklar (1-2 cm) bıraktım ki strafordaki kimyasallar odaya nufüz etmesin)
iç kısmını alçıpanla kapladım. dıştan beton ev gibi düzgün duruyor. strafor sıvası ve alçıpan da yangın tehlikesine karşı emniyeti artırıyor.
çatı ve tuvalet bölüntüsü suya dayanıklı alçıpan. ayrıca catıda da strafor var. alçıpanın üstünde.
çatıda bitumlu ondulin kullandım, kalınca.
yere beton atmadan evvel bitumlu yaygı serdimki nem almasın. sonucta direk toprağa oturan bi yer. bitumlu yaygıları da duvara kadar 10-15 cm kaldırıp yapıştırdım. sonra 5 cm beton ve şap.
oldu sana şahane bi ahşap ev. neresi ahşap demeyin. çoğu ahşap.
yani hem ahşabın doğallığından faydalandım hem de onu kaplayarak yangın, toz, böcek dezavantajlarını azalttım. daha içinde yatmadım ama sanırım rahat ve uykumu almış olarak kalkacağım.
eskiler der ki "beton evde 10 saat uyuyacağına ahşap evde 6 saat uyu yeter" hadi benimki tamn ahşap değil benim uyuma sürem de olsun olsun 7 saat olsun.
ha şunu da ekliyim. dış mutfak penceresine yakın bi yere de toprak fırın planlıyorum. kışın dışarı çıkmadan içine, ev yapımı ekmek olsun, macır pidesi olsun atabileceğim.
not: lan laf aramızda xxx tane daire yaptım/yaptırdım ama hiç birinden bu kadar heyecan duymadım. çünkü yaptığım yer hatıralarımla dolu ve evden çıkınca direk toprağa basabiliyorum ve allah seni inandırsın ufacık bahçesinde bir doğal çim çıkıyor ki rengi yeter.
toplam 30 m2, 2 oda. odanın birinde mutfak tezgahı var. aynı zamanda tuvalette bu odada. (yer yok napalım)
şimdi, 5 e 10 inşaat kerestesinden direkler ve kirişler yapıp iskeleti oluşturdum. dış kısımlara ve oda bölme duvarına kalıp tahtası çakarak duvarları oluşturdum.
şimdi işin fark yaratan kısmına geliyoruz. dış duvarları 3 cm lik straforla kaplayıp üzerine strafor sıvalarını yaptırdım.
(straforla tahta duvarın arasında ve çatıya yakın dışa açılan hafif boşluklar (1-2 cm) bıraktım ki strafordaki kimyasallar odaya nufüz etmesin)
iç kısmını alçıpanla kapladım. dıştan beton ev gibi düzgün duruyor. strafor sıvası ve alçıpan da yangın tehlikesine karşı emniyeti artırıyor.
çatı ve tuvalet bölüntüsü suya dayanıklı alçıpan. ayrıca catıda da strafor var. alçıpanın üstünde.
çatıda bitumlu ondulin kullandım, kalınca.
yere beton atmadan evvel bitumlu yaygı serdimki nem almasın. sonucta direk toprağa oturan bi yer. bitumlu yaygıları da duvara kadar 10-15 cm kaldırıp yapıştırdım. sonra 5 cm beton ve şap.
oldu sana şahane bi ahşap ev. neresi ahşap demeyin. çoğu ahşap.
yani hem ahşabın doğallığından faydalandım hem de onu kaplayarak yangın, toz, böcek dezavantajlarını azalttım. daha içinde yatmadım ama sanırım rahat ve uykumu almış olarak kalkacağım.
eskiler der ki "beton evde 10 saat uyuyacağına ahşap evde 6 saat uyu yeter" hadi benimki tamn ahşap değil benim uyuma sürem de olsun olsun 7 saat olsun.
ha şunu da ekliyim. dış mutfak penceresine yakın bi yere de toprak fırın planlıyorum. kışın dışarı çıkmadan içine, ev yapımı ekmek olsun, macır pidesi olsun atabileceğim.
not: lan laf aramızda xxx tane daire yaptım/yaptırdım ama hiç birinden bu kadar heyecan duymadım. çünkü yaptığım yer hatıralarımla dolu ve evden çıkınca direk toprağa basabiliyorum ve allah seni inandırsın ufacık bahçesinde bir doğal çim çıkıyor ki rengi yeter.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar