bugün

irade ve haz

Birinci evre,

Birey psikoseksuel gelişim gerçekleştiriyor. Bu süreçte bize göre;

Anal,bağırsak,cinsel organ,göz,deri,dudak mukozası,göğüs, göğüs uçları, ,ayak, g kas birimleri kendini geliştiriyor.

Gelişimi tamamlanan birey ortalama ergenlik ortalarında artık bu organları tam kapasite ile kullanır. Ancak birey bu kullanımı eğer mide ve zihin ile eş şekilde kullanmaz ise irade kavramı düşer. Haz kavramı ise tekrar eder ve birey iradesiz olur.

Sürekli olarak cinsel birleşme amacı sonucu olan tüm ihtimaller birer doyum amacı taşır. Ancak doyum amaçsız okan tüm cinsel Yönelimler haz odaklı olur ve bireyin irade organına zarar verir. Bu ise;

Gelişen tüm organları kontrol eden beyin değildir mide dir. Nitekim hazzı çağıran organlar ancak hazzı destekleyen ise midedir. Nitekim mide zamanla Yönelimlerin irade dışı yani iradesiz olması sonucu zarar görecektir. Bu zarar ise şöyle;

Vicdan kavramının gelişmesi ise sonuç alamayan zihin kendini kimyasal haz ile uzlaşma yoluna sokar. Zamanla bu olay hazzı geçerek artık bir durtu bozukluğu belirtir. Bu ise duyguları sürdürememeyi getirir. Sonra ise artık gerçekleşen her haz iradesiz olduğu için birey bundan bedensel olarak değil vektörel olarak tat alır. Bu ise mide ve organları kontrol eden beyin arası arzu istek haz çalışmasını açığa çıkarır. Bunun sonucunda, mide yetersiz kalarak böylece istikrar ortamını kontrol edemez. Sonra ise artık organlar iradesiz olur. Çünkü organlara asıl uyarı bildirimi gönderen mideden geçer. Böylece mide artık doyuma değil hazza ortak olur. Ancak biyolojik olarak dengesiz olan düzende mide kendini hissettirir. Bu ise midenin daha fazla asit salgılanmasını sağlar. Böylece her hazza giden yolda mide bu sinyali verir.

Midenin diğer organlar ile düzensiz hareket etmesi psikolojik olarak etki etmez. Bu biyolojik olarak etki eder.

Bakınız ki, nöbet geçirme sonrası oluşan ilk müdahale de mide koruyucu ve yoğun yapıcı faktörü olan ürünler kullanılır. ileri nöbetlerde ellerin, dillerin, anüs ve gözlerin istem dışı davranmasının nedeni yoğun oluşturulan düzensizliğe olan karşı ataktır. Yani:

Bizim psikoseksuel gelişimde saydığımız organların, güçlü bir irade bilinci var ise bu tip nöbetler ile ani olarak uyarılarak bölgede bir irade kurulmaya çalıştığını ifade etmeyiz. Böylece bu tip davranışlar sonrasında bağırsak ,dudak mukozasi, göz, cinsel nesne ve objeler eskisi gibi hazza gidemeyecektir. Çünkü mide tüm denetimi ele almak için beyin kimyasallarını yoğun şekilde kullanmaya başlar. Bunun sonucunda ise,

insanın ilk psikoseksuel gelişim evresinin amacı yaşamını sürdürmek değil, hayata tutulmaktır. O yüzden insan ani bu olayda hemen tüm o haz duygularını atar ve tıpkı bir çocuğun mideyi rahatlatmak için emme eylemine girişir. Yani bunun anlamı oral gelişimi olan çocuğun yemek yeme duygusunu dönmesidir. Böylece birey yoğun irade gerektiren cinsel nesne anal gibi organlar yerine sadece ağzı beslemeye odaklanır. Buda tipik olarak temel insan içgüdüsü olarak devam eder.

Tüm bunların amacı ise temel kuramda hazza odaklı olan bireylerin ani sorun yaşadığı gerçeğini ifade etmez. ifade edilen şey, irade organı olan midenin hazlar ile çalışmasına bağlıdır. Eğer geçmişte iradeyr bağlı olan şeyler yok ise bu vicdan aykırı olur.

Tipik olarak çocukların babaları veya annelerinin yaşadığı ağır travmalardan arınmış olmasıdır. Yani irade bu travlamalara karşı direnç gösterdiği için tekrar olmaması için direnç uygular ve böylece alışık olmayan hazlardab uzaktır. Ancak ebeveynlerin de oluşan irade eksiği çocukların da sorunlu olasını sağlayacaktır.