bugün

bhagavad gita

Bazıları bhagavad gita destandır, neredeyse kutsal kitaptır falan demiş, heh heh.
Hinduism bir dindir ve Bhagavad gita onun kutsal kitabıdır. islamın Kur'anı vardır. Yahudiliğin ve Hristiyanlığın Tevratı. Hinduism'in neyi eksik? Onlarında gita'sı var. Bunlara vedalar diyorlar. 150 milyon civarında tanrı olunca tabi veda sayısı da bolca olabiliyor. Ama Bhagavad gita en favori vedadır. Çünkü yapısal olarak diğer bazı dinlerde olduğu gibi (mesela Hz Yusuf, Hz. Yunus) bir hikayesi vardır.

Hinduism putlara tapan bir dindir. Hint felsefesi aslında bir dindir. Merak eden hintlerin puta hakaret eden kişilerin putlar tarafından nasıl cezalandırılığını gösteren hint filmlerini incelesin. Yoga'da hint dininin yani putperestliğin bir parçasıdır. Siz burda eğlenin, felsefedir, Krishnadır, Shivadır falan, Ama hindistan'da "neredeyse kutsal kitap" diyeni uygun bir ortamda yakalarlarsa kollarını ve bacaklarını değişik arabalara bağlayıp (ki 1947 Pakistan'ın bağımsızlık kazandığı gün bu ve bundan çok beterleri artık kanunen korunmadıkları için kıstırılan müslümanlara yapılmıştır, bunu da araştırın) tereddütsüz size sevgilerini gösterirler.

Hinduluk putperest bir dindir. Bhagavad gita'da onların kutsal kitabıdır. Şu anda felsefe adı altında pazarlanmaktadır. Ama putperestler ekonomik olarak güçlenince felsefemidir değil midir çok daha net anlaşılacaktır.