bugün

steam

Bir oyuna oyun demek için, o oyunun tekrar oynanabilitesi olmalıdır. çocukluğumuzda oynadığımız 9 aylık, yakalamaç, saklambaç, çamlak çömlek patladı, yağ satarım bal satarım, istop ve benim en sevdiğim yakartop...

bunların hepside tekrar tekrar oynanabilitesi olan oyunlardı. bir oyun film değildir. 20 saat hikâye modu oynandıktan sonra oynanacak birşeyin kalmaması bir oyunun değerini azaltır.

şimdiye kadar gördüğüm en iyi video oyunu kesinlike "s.w.a.t. 3 close quarters battle" idi.

her bölümde, teröristler ve rehineler tamamen ama tamamen farklı noktalarda olurdu. ele geçirilmesi gereken itemler tamamen random yerlerde olurdu.

her birinin davranışı (teslim olacağı veya olmayacağı) muamma idi.

birde swat 3'de bir terörist elindeki makinalı tüfeği yere atıp, diz çöktüğünde ve ellerini havaya kaldırdığında, makinalı tüfeğini yerden aldığınız halde, ellerini kelepçelemezseniz, belindeki pistolü siz arkanıza döndüğünüzde çekip size saldırabiliyordu.

bir oyundaki en önemli şey; olayların ve karakterlerin hiçbirşekilde önceden öngürülemez olmasıdır. bir oyunda skirmish modu veya buna benzer serbest modların olması ve olayların nasıl gelişeceğinin bilinmemesi oyuna esas değer katan ve ömrünü uzatan şeydir.

Steam adlı platformda çok özürdilerim, bunu söylemesi ayıp fakat ayda 300-400 liralık oyun alabilecek durumum olmasına rağmen, hiçbir oyun bulamıyorum. saatlerce oyunlara bakıp, çıkıyorum.

şimdiki oyunlar daha mı tekdüzeleşti yoksa ben mi 32 yaşıma geldiğim için artık değiştim anlayamıyorum.

artık eski zevki, heyecanı oyunlardan birtürlü zorlasam bile alamıyorum. bu duruma zaman zaman üzülüyorum.

dx 480 makinamda veya commodore 64'ümle cannon fodder, barbarian, inernational karate, soccer oynarken sanki daha bir mutluydum.

hexen, heretic, blood gibi oyunlar oynardık, şimdi crysis gibi bir şaheser var veya farcry gibi ama 15 dakika bile oynayamıyorum, hiç ilgimi çekmez oldu, e halbuki bu bloodların, hexenlerin 10 katı daha iyisi işte, daha gerçekçi grafikler, daha gerçekçi herşey, daha gelişmiş...

kimbilir belkide birilerinin dediği gibi, o kadar gerçekçi ki artık oyunlar, hayal gücümüze yer kalmıyor ve zevk alamıyoruz.

ne bileyim işte öyle birşeyler.

deli gibi need for speed 2 oynardım, şimdi forzalar var, the crewler var, neler neler var ya, ama hiç mi ilgimi çekmez arkadaş.

en basidinden 1998 yılında hep gta oynardım. şimdi gta 5'i 3 defa yükledim, 2 görev yapıp, uninstall ettim her seferinde.

bilemiyorum sözlük... bilemiyorum, artık oyunlar nedense zevk veremiyor, çoğu zaman boş boş internette gezinmek ve uyumak daha çekici geliyor.