bugün

canon mu nikon mu tartışması

canon fotoğraf makinesi üreticisi olmanın yanında kendi sensörlerini ve objektiflerini de üretir. nikon sensörlerini sony'den alır. şu an orta sınıf dslr makinelerde, 12 megapixel'lik cmos sensör standart hale gelmiştir. zaman, teknoloji devlerinin zamanıdır evet lakin minolta gibi vakti zamanında müthiş yeniliklerle piyasayı kavurmuş olan bir firmanın ekmeğini yemek, teknoloji devliği demek değildir.
piyasada iki üç tane kayda değer denilebilecek makinesi olan samsung ise daha kırkaltı+iki fırın ekmek yemelidir ki rakiplerine ulaşabilsindir.
sony için ise, alpha a900 çıkana kadar bir şey söylemek mantıksızdır.
dünyanın en iyi fotoğraf makinesi hasselblad h3dii 50 olabilir fakat hangi fotoğrafçı bu makineyi satın alabilir ki? kim alıp da sürekli olarak çekimlerde kullanabilir bu makineyi? yine dünyanın en iyi fotoğrafçıları yapabilir bunu.
sonuçta canon mu nikon mu diye tartışmanın mantığı, "çok fazla para vermeden en iyi fotoğrafı nasıl çekebilirim?"dir. ha bir firma için çalışıyorsunuzdur, firma size "al yavrum hasselblad var, leica var, rolleiflex var, istersen digital back de verelim, buyur emrine amadeyiz" der, alırsınız o hayvan gibi makineyi, onunla çekersiniz fotoğrafı.
fakat her fotoğraf meraklısının böyle bir şansı olmadığından, yine aynı noktaya geliyoruz.
şahsen canon kullanıyorum fakat nikon'un son ataklarından sonra fikrim değişmeye başladı. canon fanatiği değilim, nikon fanatiği de değilim ama nikon biraz ucuzlasa, alınacak en güzel makineleri üretiyor diyebilirim. son modelleriyle zaten nikon'un en büyük sorunu olan noise problemi giderilmiş oldu, bir de 2 tane full frame makine geldi bununla beraber, yeme de yanında yat.
ama dediğim gibi, sony; minolta'nın ekmeiğini yiyen bir firmadır gözümde. alpha 900'ü çıkana kadar nikon derim ben. (bkz: nikon d3) (bkz: nikon d700)