bugün

amo o donomon sortloro

kardeş katlinin yasal olmasının sebebi iki iktidarın birbiriyle savaşını engellemek.şehzadelerin ileride devletin bekasını tehlikeye atacak duruma gelmesi ana sebep.tarihte de bir çok örneği vardır. (bkz: fetret devri) (bkz: cem sultan olayı)
yavuz sultan selim'in alevileri katletti iddası ise ıran'la bağlantılı şah kulu isyanına dayanır.zaten bu olayla ilgili kesin bir bilgi ve malümat yok.osmanlı devşirme sisteminin nedeni ise yönetimdeki türklerin güçlenip iktidara paralel yeni bir aşiretin ortaya çıkmasını engellemek.
bugün nasıl fetöculara idam gelsin deniyorsa 1400 yıl önce de yine aynı düşünce vardı.zaten hiçbir osmanlı padişahı yoktur ki yıllarca sarayında cariyeleriyle sefa sürsün.ömürlerinin dörte üçünü savaşta geçirmiş insanlardan bahsediyoruz.bugün nasıl toprak için savaş yapmak insanlık dışıysa o dönemde tek amaç toprak kazanmaktı.zira bastığın topraktan oturduğun koltuğa kadar atalarına borçlusun.
© 2005 – 2026 uludagsozluk.com