bugün

iskenderun deniz er eğitim komutanlığı

acemi bir askerin banyo yapmak için beklediği yaklaşık 11 gün* sonunda kendisine tanınan süre olan 45 saniye içinde ne yapacağını şaşırdığı ve eğitim elbisesiyle suyun altına girip çıktığı*** eğitim alayı.

acemi ve kadro askeri için bulunmaz birliktir esasında, 4 tabur 20 bölükten oluşur. hatay ilinin iskenderun ilçesi sınırlarında konuşlu olup, acemilik eğitim için gelen erlerin giriş yaptığı lumbarağzı'nda "yuvana hoşgeldin" yazısıyla tanınan eğitim birliğidir aynı zamanda. 1. tabur'da eğitim diğerlerine nazaran daha kolay geçmekteydi benim dönemimde.

içerisinde 200 yataklı bir hastane, 3 adet kantin, 1 adet yemekhane, 1 adet postane, 1 adet çim saha, 1 adet banka şubesi bulunur.

En akılda kalan kısmı ise, "yuvana hoşgeldin" yazan lumbarağzı'ndan girdikten sonra özlük işlemlerinizin yapıldığı sıra sıra dizilmiş 10 adet amfi'dir. eğer erken saatte girmediyseniz 4-8 saat arası zaman geçireceğiniz, ayakta durmaktan dermansız kalacağınız, sigara, su, yemek vs ihtiyaçlarınızı gideremeyeceğiniz bir yerde bulursunuz kendinizi.

Nihayetinde güzel yerdir iskenderun deniz er eğitim alayı.