bugün

shaiya

sevgi böcüğü çok oyunculu yakala-kes oyunu. bu türe ecnebiler mmorpg diyorlar. sondaki rpg'yi çok hor kullanıyorlar. olmuyor.

oyuncu oyuncuya karşı* alanları var, savaşlar bu alanlarda oluyor ki bu çeşit öyunların en zevkli yanı adam kovalamacadır, olmamış. onun dışında iyi ve kötü diyarları birbirlerinden ayrılmış, bildiğin tek kişilik oyunlardaki gibi takılıyorsun, yaratık kesiyorsun para topluyorsun. hatırladığım kadarıyla oyunda 500 milyon toplarsan 30-40 dolar kazanabilirsin. profesyonel veletlere para verirseniz karakterinizi alıp en uç seviyeye götürüyorlar. gerçek parayla pelerin, miğfer, özellik değiştirme taşları alabiliyorsunuz. ama bütün bu anlatılanlara rağmen oyunu indirmesi de oynaması da beleş.

shaiya.aeriagames.com

bu adresi gezerseniz nefes kesici elf kızları, huri misali insanlar görebilirsiniz. size bir iyi haber, hepsi oyunda var. göz boyamak için değil yani.

pvp alanlarındaki savaşlar en güzeli ancak orada bile çok fazla kısıt var. geçtiğimiz günlerde kuralsız pvp düzenlediler harikulade oldu. bir tarafta biz karanlık diyarın adamları, diğer tarafta elf ve insanlardan kurulu tanrının kutsanmışları.

oyunda okçu-suikastçi-savaşçı-koruyucu-şifacı-büyücü şeklinde 6 sınıf var. büyücülerin alan etkili büyüleri çok etkili olduğundan doğrudan bir saldırı* gerçekleştirmeniz çok zor. onun yerine bir yem atıp ki bu genellikle okçu oluyor, bazı malların saldırmasını bekliyorsunuz. elf-insan güruhu bizim iki katımız olduğu için bayağı zorlandık. adamlar yay taktiği kullansa bitmiştik. neyse bu çok öznel bir konu.

sonuç olarak adam-adama savaşın cesaretlendirilmediği, sınırlandığı hoş grafikli çok kullanıcılı bir oyun. zamanınız varsa bir girip bakabilirsiniz.