bugün

the counterfeiters

filmin konusu 2.dünya savaşında başta ingiliz siterlini olmak üzere,amerikan dolarının sahte olarak nazi toplama kamplarında esir olarak düşmüş yahudi kalpazanlar tarafından basılarak düşman ülkelerin ekonomilerinin çöküşünü sağlamaya yönelik alman planını anlatmaya yöneliktir.
filmin esas oğlanı solly'i karakterini canlandıran başrol oyuncusunun performansı oldukça etkileyici.
solly kalpazanlık konusunda işinin ehli olması dışında karizmasıyla çevresindekilerin saygısını kazanmış biri olarak kalpazanların lideri konumundadir.hayatta kalmaya çalışırken bir kalpazandan beklenilmeyecek derecede çevresindekilere değer vermekte ve onların yaşaması içinde elinden geleni yapmaya çalışmaktadır ve buna olağanüstü kalpazanlığı eklenince diğer kalpazanların ve biz izleyenlerin gözünde karizma olup çıkmaktadır.
filmin diğer ön planda olan karakteri burger ise idealist bir komünisttir.sahte para basarak düşmana hizmet edemeyeceğini zaman zaman kavgaya varan muhabbetlerle solly'e anlatmaya çalışmaktadır.ikisi arasında geçen sade diyaloglar bile gayet etkileyici.ancak yine solly karakterini canlandıran karl markovics'in bu sahnelerde de üstün performansı adamın filmdeki karizmasını tavan yapmaktadır.
savaşın sonlanmasıyla sivil hayata dönen solly'nin kumar masasındaki ve sahildeki hatunla dansla karışık muhabbetiyle de yine gayet "karizma" bir sonla film bitmektedir.
velhasılı kelam genelde sene içinde gösterime giren bu filmi yazın çok kötü filmler izlemeye alışkın biri olarak sinemada izlemenin keyfiyle diyorum ki seyredilesi bir film.tavsiye edilir...