bugün

askin gungor

ağırlıklı olarak bilimkurgu ile fantastik edebiyata yönelik yazan, halihazırda 7 tanesi kendi adına, 3 tanesi antoloji olmak üzere yayımlanan 10 kitabı bulunan, 1990'lı yıllarda alfa yayınları'nda editörlük yaparken conan, punisher ve tex dergilerinde okur mektupları da cevaplayan edebiyatçı.
1972 istanbul doğumlu. yükseleni kova olan bir ikizler burcu üyesi.
ilk kitabı olan ve şiirlerine yer verdiği ben bir kediyim 1993 yılında yayımlandı.
ardından bir fantastik eser olan düşler diyarı geldi.
darkwood sakinleri ve atılgan bilimkurgu dergilerinde öykü, çizgi öykü ve şiirleri yayımlandı.
2003 yılında yayımlanan iki gohor kitabıyla (gohor cam kent ile gohor kurtlar yolu) türk bilimkurgusunda ses getirmeye çalıştı (yanlış bir yayınevi seçtiği için çok da başarılı olduğu söylenemez).
im yayın tasarım'ın türk bilimkurgu öyküleri antolojisinde gökkuşağı uzayı adlı öyküsüyle yer aldı.
bilişim derneği bilişim dergisi 2004 bilimkurgu öyküleri yarışmasında sevgilim dans edelim mi adlı öyküsüyle birincilik ödülüne değer bulundu. öykü, remzi kitabevi'nin bilimkurgu öyküleri adlı antolojisinde yer buldu.
ispanya'da yayınlanan Hispacon 2007 Bilimkurgu ve Fantastik Edebiyat Antolojisine Türkiye'yi temsil eden tek yazar olarak Çarkıfelek adlı öyküsüyle girdi.
2005 yılında aykolik adlı romanı yayımlandı.
2007 Mayısında Olgu Kitaplığı'ndan çıkan Sevgili Salak adlı romanıyla Beyoğlu'nun arka sokaklarında geçen bir aşk ve cinayet öyküsünü argoyu alabildiğine kullanarak anlatırken, aynı yılın Ekim ayında Mesihin Klonu adlı çoksatar romanı inkilap Yayınevi tarafından yayımlandı.
Yazar hala yazarak nefes alıp verdiğini iddia etmektedir.