bugün

14 ekim 1987 ingiltere türkiye maçı

türkiye'nin wembley stadı'ndan hezimetle ayrıldığı, 8-0 kaybederek rekorumuzu egale ettiğimiz 1988 avrupa şampiyonası eleme grubu maçı.

(bkz: fatih uraz)

maçı semih yuvakuran şöyle anlatıyor;

---alıntı---
"maça giderken takım otobüsündeyiz arkamda kaleciler var yaşar ile fatih uraz. yaşar bir önceki ingiltere maçında 8 gol yemiş, bu maçta o yedek olacak fatih oynayacak. fatih de yaşar'a soruyor "abi ya nasıl 8 gol yedin ya, ben olsam yemezdim 8 tane de yenir mi" falan diyor. yaşar da ona "büyük konuşma oğlum, ananın şeyini görürsün, ben ne yapayım adamlar atıyor işte" gibi şeyler söylüyor. tabi ben bunların böyle konuştuklarını duydum "eyvah" dedim içimden bu iki kova başlamışlar abuk sabuk 7-8 muhabbeti yapıyorlar başımıza bir şeyler gelecek kesin dedim. nitekim maçı yine 8-0 kaybettik. bir de maç bitti ertesi gün gazeteyi aldım elime, arka sayfayı açtım simsiyah "cenaze dolayısıyla kapalıyız" yazıyordu."
---alıntı---

semih maç sonrasını da şöyle anlatıyor;

---alıntı---
"ya maçtan çıkmışız bir girdik soyunma odasına süper, havuz falan var tabi daldık hemen bir güzel eğlendik hatta deve güreşi oynayanlar falan oldu, bağıranlar, parande atanlar, ortam iyidi yani. tabi biz o zaman nerede soyunma odasında havuz bulacağız, hazır gelmişken wembley'e tadını çıkardık."
-peki mustafa denizli size kızmadı mı?
"mustafa hoca içeri bir girdi bizi öyle havuzda makara yaparken buldu şaşırdı kaldı. ilk tepkisi "yazıklar olsun size adamlar orada 8 gol atmışlar seslerini çıkarmıyorlar, soyunma odalarında sessiz sessiz giyiniyorlar, siz 8 yemişsiniz eğlence yapıyorsunuz, sanki dışarıda 8 golü ben yedim" olmuştu."
---alıntı---