bugün

pushing daisies

kafaları normal ölçülerde çalışmayan senaristlere sahip bir dizi. özellikle aşk hususunu bu kadar etraflıca ve onun o binlerce kez kırılmış saygınlığını çiğnemeyerek işlemeleri de enfes. dizinin her bölümünde müthiş bir romantizma var, turtalar ve çeşni niyetine serpilen cinayet çözme meselelerinin ardında.

ve en mühimi de, şunu anlamışlar; aşkın mükemmelleştirilmesi için onun bir uzvunu kesmek şarttır. yani her türlü şartın uygun olduğu ortamlarda asla yetişmeyen, solan bir bitki gibi, "arızalı" durumların duygusu olan aşkı anlatıyorlar. her zaman bir eksik, bir engel olmalı ki insan değerini bilsin hissettiklerinin. pek hoş, tebrik ediyorum yazan arkadaşları.

aslında sadece sevmek meselesinde değil, her türlü şeyde önümüze çıkacak herhangi bir engel, varmayı planladığımız şeyi sadece daha da mükemmelleştirir gözümüzde. hatırlıyorum, simyacı'da da böyle bir şey vardı, bir hayalin peşinde koşmak ama elinde onu gerçekleştirmesine yetecek imkanlar da olmasına rağmen onu gerçekleştirmemek. bir yol olmalı, mühim olanın varmak değil, sadece gidiyor olmak olduğu bir yol.

pushing daisies o yola köprüler kuruyor işte. daha önce hiç haberim yokken bugün rastgeldim ve iki bölümünü de büyük bir zevkle izledim, aylar üstüne tv izliyorken üstelik. sağol cnbce. şimdi, katırdan tüm bölümleri indirmek zamanıdır.

ayrıca; dizinin altyazısının çevrilmesi de eminim çok zor. çünkü arkaplandaki amca birazcık kafiyeli anlatıyor hikayeleri.