bugün

fethullah gülen cemaati

bu sıralar darbecilerin ve kirli camasırları sagda solda kalmıs kisilerin iyice uykusunu kacıran cemaat.. ulke sevgisinin hamaset kokan laf ve mitinglerde degil hayatlarını ertesi gun hiç tanımadıkları bir memlekette yasamaya gidebilecek kadar gozu kara yigitlerde oldugunu gosteren grup.. iclerindeki cıkarcıları onlardan saymıyorum.. cemaatlerin modernizmin icinden degerlendirerek modernizmin dısına itiliyor olmaları baslı basına amerikan modernizmi bakıs acısıdır.. bu bakıs ile cemaat amerikancı hükmü fazlaca ironi barındırıyor..
cemaat kendi kültürünü topraga dayalı bir milliyetcilik ve hos goru esasına dayalı bir din bilesenlerinden uretmis ve bu cizgide faaliyet gosteriyor.. amerika neresi israil neresi.. bu cemaat neresi.. ucuz hükümlere gerek yok.. basarılı oldular.. demokratlar.. her kafa bir niyet üretip sonra bu senin niyetin diye baskasını itham ederse ne hukuk ne insanlık kalır ortada..
cemaatler Osmanlıda millet devlet ve din anlayısını gündelik yasamda hala ayakta tutan yapılardır.. bu manada geride olan bir seyi almaktadır.. yalnız medeniyet zaman gectikce ileri gidemiyor ne yazıkki.. takvim yaprakları ile paralel giden yalnızca üretilen aletlerdeki teknoloji.. medeniyet degil.. cep telefonu ile medeni olunmuyor ne yazıkki..
bu manada 'maziye edebi' yeni kusaklara ogreten yapı cemaatlerdir.. yoksa mazi ve bu topraklarda yuzlerce yıldan beri biriktirilegelen medeniyet, yeni cıkan cep telefonu modellerine gecciste digerinin cope atılması gibi cok kısa surede unutulur giderdi.. iste o zaman amerikan kulturu tarafından istilaya ugrardık..
kulturler savasıdır ve kendi kavramlarına sahip cıkan ayakta kalacaktır..
basarılı lan bir cemaattir.. kutluyorum