bugün

will smith

will smith bundan 40 yıl önce dünyaya geldiğinde orta sınıf bir ailenin çocuğuydu. hani rapçi ve zenci oluşuna bakıp da küçükken sokakta yaşayıp uyuşturucu sattığını düşünmüşsünüzdür belki diye söyleme gereği hissettim. will smith o zamanlar belki de sizin şu anda sahip olduğunuz statüye sahip biriydi. bilmiyorum belki biraz daha üst seviyedeydi ama...neyse bunun bir önemi yok. zeki olmasına ve hak etmesine rağmen ailesinin istediği okula gidip akademik kariyer yapmayı reddetti. "yemişim mit'i" dedi. müzik yaptı... gençlerin çoğu ona taptı, milyonlar sattı, grammy falan kazandı ama yine de kaymak tabakanın konuşmaktan hazzetmediği bir adamdı.
sonra filmlerde oynamaya başladı. bad boys, indepence day gibi tırt filmlerde oynadı. iyi de oynamıyordu. ne anglosakson protestanlar seviyordu onu ne de avrupalı yönetmenler. hatta amerikalı yönetmenler bile sevmiyordu.
kimse başarılı olacağını düşünmedi ama o yine doğru yolu bulup i am legend , the pursuit of happyness, ali , hancock vs. filmlerde oynamak için çabaladı ve oynadı.
bu filmler bir başyapıt değildi ama smith sabun köpüğü ile de uğraşmıyordu. zamanla onunla çalışan avrupalı yönetmenler de sevdi onu , beyaz zenginler de. ayrıca karı kız alemi yapan rapçi genellemesini haksız çıkaracak bir aile saadetini de cümle aleme gösterdi en sonunda. her ne kadar şımarık ve ciddiyetsiz görülse de yaptığı işlerde çok ciddiydi . taviz vermeden sınıflar arası ayrımcılığı da , etnik ayrımcılığı da yerle bir edip kendini herkese kabul ettirdi. yani kendi seçtiğimiz yolda cesurca yürüyebilirsek değişmez denilen şeyleri değiştirebiliyorduk. fakir olduğunuz için hayatla mücadele etmeyip her şeyi kabullenmek zorunda değilsiniz. bunu başarabilirsiniz; yeter ki isteyin...