bugün

ahmet kaya

- Temmuz 1999'da Münih'te verdiği bir konserde "Arabamı şerefsizlerin memleketinde bıraktım" dedi.

/gerizekalı mode on
hayır o şerefsizler derken hedeleri kastetti! zaten burasının adıda hedeiye değil mi? ah türkiye! ama türkleri kastetmedi o şerefsiz derken, nayır nolamaz. çok büyük sanatçıdır ahmet abim, demez öyle şeyler.
/gerizekalı mode off

- Frankurt'ta PKK'yı öven konuşması nedeniyle istanbul 3 No'lu DGM'de 10 Mart 2000'de hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı.

/gerizekalı mode on
aaaaağğmaaa o vatanını çok sevdi, sevdiğini söyledi !! ama yapmayın o çok sevdi!! edirne'den ardahan'a çok seviyorum demişti!! öyle değil mi? neden böyle yapıyorsunuz.. pkk'yı övmüş olabilir ama ahmet ağbim bilmiyodur överken o pkk olduğunu. bölücü örgüt olduğu anlamamıştır. ama belki de yanlışlıkla övmüştür, büyük sanatçıdır. pkk denilen örgüt terör örgütü değildir zaten yaşasın barış ve ahmet ağbim. çok büyük sanatçıdır. yaşasın halkların kardeşliği. hem kasıtlı yapmamıştır.
/gerizekalı mode off.

- 1993'te Almanya'da Abdullah Öcalan'ın posteri önünde konser verdiği gerekçesiyle 3 yıl 9 ay ağır hapis cezasına mahkum oldu.

/gerizekalı mode one
ama ne yapsaydı? insemiydi apo posteri açılınca konser alanından, ama zaten bilmiyodu ki ahmet ağbim onun apo olduğunu. hem o başka bi şey sanıyodu apoyu hem de başka bi şey kastetmiştir. büyük sanatçıdır ahmet ağbim. kasıtlı yapmamıştır zaten.
/gerizekalı mode off

- Kasım 1993'te Berlin'de verdiği konserde "Dağdaki adamın paraya ihtiyacı var" dediği için yasadışı terör örgütüne yardım ve yataklık etmekten 4.5 yıl ağır hapisle cezalandırıldı.

/gerizekalı mode on
hayır, hemen yanlış anlıyosunuz, adam çobanları kastediyo, sizin aklınız hemen pkk'ya gidiyo. yahu bu kadar olmaz. ahmet abim kadar büyük bir sanatçı hem edirneden ardahana kadar seviyorum diyen bir adamın ne işi var terörle. başka bi şey kastetmiştir, çok büyük sanatçıdır ahmet ağbim. gideyim bari kasedini alayımda benim aldığım kasetlerle güneydoğuda 2 mayın fazladan döşensin, türk askerine 3 kurşun fazladan sıkılsın. yaşasın halkların kardeşliği. büyük sanatçı.
/gerizekalı mode off

- Nisan 1999'da, Almanya'daki konserinde, "Beni de imralı'ya o saygı değer şahsın yanına koyun" dediği için hakkında soruşturma açıldı.

/gerizekalı mode on
yani önemli olan sanatı değil mi ama? belki de imralının komutanını kastediyodur? ahmet ağbimin ne işi olur apoyla mapoyla? olur mu hiç? büyük sanatçıdır, süper şarkılar söyler abim.hem apo barışçı bir insan değil mi? dedi silahları bırakalım inelim dedi. terörist değil ki apo kürdistan kurtuluş hareketi başkanı. türklerin işgal ettiği toprakları kurtarmak istiyorlar, ne var? aslan abim ve halkların kardeşliği, barış bide büyük sanatçısın ahmet ağbim. hem kasıtlı da yapmamıştır zaten.
/gerizekalı mode off

- Mart 1999'da Hollanda'nın Rotterdam kentinde verdiği konserde Öcalan'ı kastederek, "Vallah bir dostu özledik. Kürdüz ölene kadar. Barışı özledik. Vatansızlıktan üşüdük" diyen Kaya, Haziran 1999'da Hamburg'daki konserde, "Türkiye'yi çok seviyorum. Andım var Dersim Dağı'nın tepesine ev kuracağım. Bu savaşı durduracağız" diye konuşuyordu.

/gerizekalı mode on
evet kürt doğan kürt ölür ne var bunda? ne anayasası, ne atası, ne mutlu türküm diyenesi ya?? bırak bunları. savaş halinde değil mi kürtler türkiye cumhuriyetiyle? pardon tc. tc ile savaş halinde değil mi? barışı özledik ne bu böyle çatış çatış. zaten o bebekleri de türk ordusu kurşuna dizdi, bölgeye uyuşturucuyu da türk ordusu satıyo, hem köyleri de türk ordusu yaktı, imamları ve öğretmenleri de türk ordusu öldürdü,dersahanenin önüne de türk ordusu bomba koydu, o otobüs durağında ölen 7 çocukta da bombayı türk ordusu koydu. barış diyorum yani halkların kardeşliği diyorum. offf süper inanılmaz gerizekalıyım ben çok seviyorum kendimi ya. ahmet kaya büyük sanatçıdır. müzik evrenseldir, globaldir, köşesizdir, ben de topum zaten. yani yerel bir ayrılıkçı terörist hareketi desteklese de mor dağlar bilmemneler; ayşegül bedirhan, tuvalette sıçarken unutmuşlar falan, evrenseldir. tabi. müziğin evrenselliği, barış, kardeşlik, kundakta öldürülen bebeler; ama en önemlisi ahmet ağbim. çok büyük sanatçıdır. kasetten kazandığı paranın %80-90'ını barış kardeşlik adına pkk ya verdi yahu. büyük adam. kasıtlı değildir hem yaptığı.
/gerizekalı mode off

- Fransa'da verdiği konserde aldığı 4.5 milyar lira ile PKK krizine yol açtı. PKK'lılar "örgütün adını kullanıp lüks içinde yaşıyor" diye bu kezde Kaya'ya tepki göstermişlerdi.

/gerizekalı mode on
tabi pkk olarak efsane yapınca ahmet ağbime bağış yapmayınca pkk ya sinir yaptılar. ama yapmıştır ahmet abim. örgüt adına konserler, yardım konserleri vermedimi daha evvel? verdi. gene verir. barış ve kardeşliğin türkiye mümessili pkk ya yardım etmek insanlıktandır. tabi. büyük sanatçı. sesine kurban.
/gerizekalı mode off
© copyright 2005 - 2026