mustafa kemal atatürk vs recep tayyip erdoğan

karşılaşılamayacak bir karşılaşmadır. neticede farklı dönemlerde, farklı şartlarda yaşamış iki liderdir söz konusu olan. karşılaştırmak saçmadır. terbiyesizliktir.

sözlüklerin iyi taraflarının yanında zihnimizi bulandıran ve bizi netten bile soğutma çabasının üst sınırlarda dolaştığını hissettiğimiz andır, başlıktır. olaylar nasıl gelişir peki..

1.adım; bir beynini kullanamayan yazar, ilgi çekmek uğruna polemik yaratacak bir başlık açar.
2.adım; tepki toplayacağını bildiğinden ilk entry "yok aslında ben kıyaslamam, sadece laf olsun diye ortaya atılmış bir başlık bu" gibilerinden zırvalar. suçu üzerinden atmaya kalkışır.
3.adım; başlığı gören ulan ne biçim başlık bu der, dur bi ayar vereyim şu açana mantığı ile kendince ayarlar..
4.adım; yazarlar yazmaya başlarlar... ok yaydan çıkmıştır artık.

aslında en büyük tepki ilgi göstermemektir. fakat birçok kişi bu kadar sabırlı ya da hassas değildir(mesela ben). kimisi ciddi ciddi kıyaslar.. hahaa çok komik lan bu. adam ciddiye alıp kıyaslamış. ulan tabii ki atatürk desen ne olacak, yok tayyip daha iyi sanırım desen ne olacak.

hiç komik değil.

şimdi başlığa, yazılanlara ya da saçmalayanlara ayar vermek değil niyetim. bu benim görevim ya da sorumluluğum da değil zaten. ama kardeşim nedir ya bu saçmalık. hayatımız polemik anasını satayim. ben de böyleyim bundan sonra.

(bkz: atatürk vs hz muhammed)
(bkz: atatürk vs sevgili)
(bkz: recep tayyip erdoğan vs nihat doğan)
(bkz: anne vs sevgili)

edit: şu vs ile kıyaslama türü başlıklara uyuz oluyorum.