bugün

az pişmiş et

Hayvanı direkt ısırmakla, sürekli az pişmiş(rare) et yemenin bir farkı olmadığı düşüncesindeyim.

Etin sadece mühürlenerek, iç kısmının affedersiniz çiğ bırakılması sonucunda ola ki yemeye çalıştığınız hayvan türünde bir çeşit saçmalık, kontaminasyon varsa araya bir ısı bariyeri koymadan direkt bedeninize almış olacaksınız. Diğer taraftan, insan türünün bağırsakları hayvansal proteinleri sindirip tez elden atabilecek kadar kısa değildir. Bu da pişmiş ve denature olmuş proteinlerden kurtulmanın daha kolay olduğunu, rare olarak tüketilen etin bağırsakta bir miktar kokuşma yapabileceğini gösterir. Bu kokuşma ise bağırsak pH'sını değiştireceğinden florayı etkileyecek ve yine bir takım bakteriyel sorunlara yol açacaktır.

Demiyoruz ki Yanmış, welldone şekilde tüketin. Medium-well arası gayet tatminkardır ve gereken nem ve yumuşaklığı damağınıza sağlayacaktır.

Hah, rare Eti arada sırada zevkine tüketin. Bir Fırttan bir şey olmaz. Ayrıca hayvanın bölümleri farklı teknikler ister. Sadece abartmayın.
Edit: ekleme olarak, Antep yöresinde ateşe bir gösterilip çekilen etler genelde tike olarak adlandırılan küçük parçalar halinde tüketilir. Zaten 1 dakikadan fazla ateste bırakılırsa o et yanar.
Eskilerin yediği sekilde yemek tabiri de çarpıtma boyutuna girmektedir. Tütsülenmiş ve kurutulmuş et ile rare Eti karıştırmayalım.