bugün

adnan çolak

1992 ile 1995 arasında "artvin canavarı" olarak anılan yerli seri katil. yaşları 68 ile 95 arasında değişen kurbanları ile dikkat çekmişti. 23 haziran 2000'de tamamlanan davasından 6 kez idam ile 112 yıl hapis cezasına çarptırıldı. bir çok kez tecavüz vakasıda yaşatmıştır.
bir olayı ise kısaca şu şekildedir;
--spoiler--
15 yasindaki kizlariyla artvin'in seyitler köyü'nde yasayan hüseyin ve asiye korkmaz çifti için o günün, digerlerinden farki yoktu. baba, saat 23:00'e dogru yatmak istedigini söyledi. ayaga kalkacagi sirada karisinin çigligiyla irkildi. evin çatisi tutusmustu. elbirligiyle yangini söndürdüler. baba-kiz içeri girerken, kadin közleri dagitmak için geride kaldi. bu sirada arkasinda bir ses isitti. döndügünde elinde baltayla dikilen bir adam gördü.

sonrasini zamanın artvin asayis sube müdürü erdinç elbe anlatiyor: "kiz çocugunun annesini ve babasini baltayla öldürmüs sahis. daha sonra kiz çocuguna evin ahirinda iki defa tecavüz etmis. daha sonra kizi olay yerinin birkaç kilometre ilerisinde bulunan magaraya götürüp orada da tecavüz etmis."
--spoiler--