bugün

japonya

*Japon geleneğinde hasta kişiye kesme çiçek götürmek uğursuzluk getiriyor. inanışa göre çiçekler kesildiği için zaten ölü sayılıyor; o sebeple de saksıda canlı çiçek götürülüyormuş.
*Japon hızlı trenleri dünyanın en dakik toplu taşıma araçlarıdır. istatistiklere göre ortalama gecikme süreleri sadece 18 saniye.
*Japon kadınlar tuvaletteyken çıkardıkları seslerin duyulmasından utandıkları için sürekli sifonu çekiyorlardı; bu da su israfına neden oluyordu.
*Japonların meşhur hamamı onsene, dövmeniz varsa kabul edilmiyorsunuz. Bunun sebebi ise dövme kültürünün Japon mafyası Yakuza ile özdeşleşmiş olması.
*Japonya 44.6’lık yaş ortalaması ile dünyanın en yaşlı ülkeleri arasında ikinci sıradadır.
*Japonya’da insanların çoğu Noel yemeğini KFC' de yerler. Noel' de KFC' de yiyebilmek için rezervasyon yaptırmak gerekir.
*Japonya’da Samurayların saçları onurlarının simgesiydi. Başının tepesi kazınan Samuray, iki yanda ve arkada kalan saçlarını özenlice topuz yapıyordu. 19. yüzyılda Batılılaşma hareketi sonucu Samuraylar ortadan kaldırıldı. Hepsine saçlarını kesmeleri emredildi.
*Japonya’da şişman olmak, kanunen yasaklanmıştır. 40 yaşın üzerindeki erkeklerin bel kalınlığının en fazla 85 cm olmasına, kadınların ise 90 cm olmasına izin verilmektedir.
*Japonyada Bir tren 5 dakika bile gecikse, kondüktör gecikme için özür diliyor ve demiryolu şirketi bir gecikme belgesi hazırlıyor. Bir tren bir saat gecikecek olursa, bu olay gazetelerde haber olarak yer alıyor.
*Japonya'da çatal, kasık yerine kullanılan Çubuklara tabağa çapraz koymak hakarettir.
*Japonya'da iş yaşamının stresini atmanın bir yolu kedi kafeleri. Japonlar iş çıkışı bu kafelere gidip hem bir şeyler içiyor hem de kedi seviyor.
*Japonya'da işte uyuya kalmak kabul edilebilir bir davranıştır. Çünkü bu çok çalışmaktan bitkin düşmenin göstergesi olarak algılanır.
*Japonya'da özel kafesler ile üretilen kare karpuzlar ülkede ve çevre bölgelerde büyük ilgi görüyor. Taşıma ve koruma kolaylıklarına da sahip olan küp karpuzların tadının normal karpuza göre farklılığı bulunmuyor.
*Japonya'da tüketilen yetişkin bezi sayısı, çocuk bezi sayısından fazladır.
*Japonya'da üç kişinin resmini çekmeyin Sansınızı kapatır.
*Japonya'da yaklaşık 1 milyon genç, Hikikomori denen bir rahatsızlığın pençesinde. Rahatsızlık insanların kendisini toplumdan izole edip, bazen yıllarca odalarına kapanması şeklinde kendini gösteriyor.
*Japonya'da yoğun saatlerde insanları metroya sığmaları için ittiren görevlilere Oshiya adı veriliyor.