bugün

xiaomi

türkiye'ye resmi olarak gelmediği için telefonlarının fiyatları bu kadar düşüktür. gelirse şu an seri üretimde olan amiral gemisi mi5s düz hesap 600-700 lira artarak 2000 lira bandına çıkar. he aşmış özellikleriyle diğer markalara göre yine de uygun fiyatlı kalır orası ayrı.

tanım: çinli markadır, son zamanlarda özellikle akıllı telefon sektöründe dünya devlerine nal toplatmaktadır. telefon satışlarında kâr oranlarının neredeyse olmadığını, sürümden kazandıklarını ve markanın diğer sektörlerinden gelen kârla telefondan elde edemedikleri kâr açığını kapatarak büyümeye devam ettiklerini ve markayı dünyaya tanıtmak ve pazarda büyük pay kapmak için böyle bir yol haritası çizdiklerini bizzat firma yöneticileri açıklamıştır. hem firma hem kullanıcı adına başarılı bir uygulamadır.

ayrıca %93.1 ile en iyi ekran/kasa oranına sahip ve neredeyse çerçevesiz olan bir akıllı telefon piyasaya süren markadır. dünya devi diye geçinen markaların yıllardır yapamadığını veya ileride para kazanmak için şimdiden yapmadığını yaparak bir ilk olmuş ve akıllı telefon pazarına tasarımsal anlamda yeni bir boyut kazandırmıştır. (bkz: xiaomi mi mix)