bugün

servet çetin

bir beşiktaşlı olarak çok takdir ettiğim futbolcu. nerde eski servet nerde şimdiki servet. eğlenceydi bizim için ilk çıktığı yıllarda. kazma mı kazma, odun mu odun bir futbolcuydu. yanından geçenlerin rüzgarından yıkılırdı. denizlide, milli takımda, fenerbahçede bunu rezil etmeyen futbolcu kalmamıştı. tam bir ağır vasıta. ve ben bu adamdan bi sikim olmayacağını düşünürdüm hep. çünkü futbolcu olmayı bırak normal bir insandan bile daha yavaştı. hatalarla doluydu her maçı yani ben size diyeyim tam bir faciaydı tek kelimeyle.

derken gs bu takozu aldı. nasıl aldı onu bilmiyorum ama aldı. bütün gs'li arkadaşlarım kahrolurken bende göbek atıyordum. hatta içimden tamam bu sene gs'den cacık olmaz dedim. neyse ligler başladı, evde ligtv olduğu için bütün maçları takip ediyorum. özellikle servet'i takip ediyorum acaba ne yapacakta güldürecek beni diye. bu adam sene boyunca tek bir hata yapmadı. hiçbir forvet üstünlük koyamadı. başta günlük şeyler sandım ama gayet ciddiydi servet. ben yinede eskiye döneceğini sanıyordum. ama ben sandıkca adam gitti takımını kurtardı. 90'da gol attı, tekmeye kafa attı. rakip forvetleri orantılı orantısız ama sonuçta durdurdu. sakatlandı oynadı, sakat oynadığı için daha da büyüdü sakatlığı bu sefer daha iyi oynamaya başladı. ben hala inanmak istemedim maskotumun elimden alındığına. 5-1 lik leverkusen maçıda bahanem oldu. dedim avrupada birbok yiyemiyo adam gibi forvetlere karşı. bir maç bile kötü oynama hakkı vermedim. ama o işini yapmaya devam etti ve takımını şampiyon yaptı.

avrupa şampiyonası son umudumdu. ama baktım adamım banamısın demiyor ve sakat sakat dünyanın en önemli futbolcularını canından bezdiriyor. korktum sakatlanıp çıkacakta dağılacağız diye. sonra bir düşündümki nerden nereye gelmişiz. servet çıkacak diye ödüm patlıyor. helal olsun diyorum başka birşey demiyorum. dünyanın en iyi defansı olduğu için değil, kendini bukadar geliştirdiği için. her maç yürekten oynadığı için. konuşmalarında saygılı ve içten olduğu için. aldığı milyonların hakkını verdiği için.

edit: ek olarak kendisi hakkında girilen ilk entry'leri okumanızı tavsiye ederim. baştan sona kadar okununca fikirlerin nasıl değiştiğine tanıklık etmek çok hoş olabilir.
© copyright 2005 - 2026