bugün

tereddüt

merakla beklenen yeşim ustaoğlu filmi. ne çok övülesi ne de yerilesi. derdi olan bir yapım. izlenmeyi ve üzerinde konuşulmayı hak ediyor.

Funda Eryiğit, Ecem Uzun ve Mehmet Kurtuluş rollerinde epey başarılı. cast seçimi çok yerinde olmuş. hakikaten cem karakteri için Mehmet Kurtuluş'tan başka isim gelmedi aklıma. *
not: bu serkan keskin yırtık dondan çıkar gibi her yerden çıkmaya başladı yav.

--spoiler--

film aslında şimdiye kadar pek çok kez işlenmiş bir tema üzerinden yürüyor. kadın sorunları. eğitimi düşük, orta-alt sınıftan da olsa yüksek eğitimli orta-üst sınıftan da olsa kadın yine kadın. duyguları var, beklentileri var. saygı gören bir kariyer, iyi ve nitelikli bir çevre, görece daha derli toplu bir yaşam sadece rahatlamak için bir kaçış. esas fırtınalar duygularda kopuyor. diğer yandan çocukluğunu yaşayamamış ve hiç birey olamamış bir duvaksız gelin vakası var. bu iki kadını buluşturuyor film. aynı zamanda başarısız bir cinsel hayatın çiftler üzerindeki etkisinden de bahsedilmiş. cem, yaşı geçmiş, cinsellik performansı düşük bir adam fakat bunu yüksek gibi göstermeye çalıştığı libidosu ile kotarmaya çalışıyor. sürekli porno izlemeler, her sahnede Şehnaz'a hallenmeler falan ama icraat söz konusu olduğunda sıkıntıları başlıyor, erken boşalıyor. kadının arzularını, ihtiyaçlarını, onun cinselliğini umursamıyor. bu da başarısız bir cinsel hayatın temelini oluşturuyor. elmas ise kadın cinselliğini fark edemeyecek kadar küçük yaşına rağmen bununla erken tanışıyor. üstelik hoşlanmadığı, yan yana olmaktan sakındığı bir adam ile yaşıyor bunu. filmin adının neden tereddüt olduğu ile ilgili soru işaretlerim var. mahkeme olayı ile ilgili bir durum sanırım. orayı pek şey yapamadım.
--spoiler-