bugün

3 dünya savaşı favori ülkeler

Favori rusyadır.

Çünkü gerek askeri teknolojileri ve araştırmaları gerek toplum içindeki uyumu ülkeyi favori yapar. Amerika vs Rusya kıyaslamasını akıl dahi almaz. Amerika teknolojik ilerlemeleri ile önde gibi gözükse de Rusya Amerika'ya kıyasen daha öndedir. Fakat Amerika'nın önde olduğu algısının oluşmasındaki sebep dünya medyasıdır. Bugün Rusya'nın şusu var busu var gibi haberleri gerek yerel medya gerekse uluslararası gözde medyalarda göremezsiniz. Ancak Rusya üzerinde derin bir araştırma yaptıklarında Rusya'nın ne kadar güçlü ve savaşa ne kadar hazır olduğunu göreceksinizdir. Rusya'da bulunan onlarca boş arazi sandığımız gibi boş değil aslında. Bunlar saklanan gerçeklerdir.

Türkiye'ye gelecek olursak Türkiye aslında tiye alınacak bir devlet değildir. Bunu askeri yapılanma veyahut teknolojik gelişmelere dayanarak söylemiyorum. Türkiye'deki ve Türk insanındaki basiret ve anlayışa dayanarak söylüyorum. Türk insanı savaşa her daim halihazır vaziyettedir ve bu tarihten bu yana da gördüğümüz üzere Türk devletlerini daima önplana çıkarmıştır.

Şimdi gelip bir atom bombası atsa yerle yeksan oluruz diyecek arkadaşlara binaen de şunları söylemek istiyorum.

Bir savaş hiçbir zaman karada yapılmadığı sürece nihayete varamaz. Atom bombası atıp da bir ülkeyi yerle yeksan etmek de öyle kolay değil. Şayet kolay olsaydı Kim Jong Amerika'ya atom bombası atacağım diye cak cak ötüyor o atardı. Hasılı atom bombasının ortaya çıkaracağı sonuçları göze alıp da böyle bir eyleme ülkelerin kalkısması kendi aleyhlerine infial yaratacağından mütevellit böyle bir şey günümüz dünyasında pek de mümkün gözükmemektedir.