bugün

katılma anlamında favori ülkelerin başını rusya çeker.sonrasında çin ve kore.
Allah aşkına almanyanın yanında olmayak bu sefer.
benim favorim türkiye sürpriz çıkış yapacak olan türkiyenin başarılı olacağına inanıyorum.
Bu savaşta almanyanın yanında girmeyiz bunlarda şansımıza kazanır olan gene turkiyeye olur.
Abd bloklar arasi baglantiyi iyi tutarsa en buyuk favoridir. Avrupa, asya, ortadogu kurgusunda ileri uctaki ortadogunun gobekteki avrupali oyuncular tarafindan iyi beslenmesi gerekli. tabi çin in pasifik kanadindan gelecek ani kontra akinlarina da dikkat etmek lazim. Hizli cikislar saglam gorunen kale icin tehlike yaratabilir.
türkiye zorlu bir torbada bulunuyor açıkcası. bu grupta favori gösterilmesek bile ev sahipliği yapmamız ülkemiz adına bir avantaja dönüştürülebilir. öte yandan rakiplerimiz rusya-çin ve iran grubun dişli ekiplerinden. özellikle rusya son dönemlerde çıkış yakaladığı aşıkar fakat fatih terim'in milli takımından öğrendiğimiz üzere türkler bitti demeden hiçbir şey bitmez mantığı ile sonuna kadar liderliği kovalayacağımızdan eminim.

öte yandan abd'nin yüksek bütçeli bir ekip. ülkesinde yıldızlar barındıran ani ataklarla rakibini bunaltan defansı zayıf olmasına rağmen saldırı gücü epey yüksek bir ülke. avrupa ise tam tersine savunmayı iyi yapan bir ekip. yunanistanın defans yaparak aldığı kupayı hatırlarsınız buradan bile avrupanın aslında taş gibi bir defansa sahip olduğunu anlayabilirsiniz.

allah yar ve yardımcımız olsun... ahirette görüşmek üzere...
yaz kızım
itilaf : abd,almanya,fransa,türkiye
ittifak : rusya,çin,iran.
olmaması dilenen ülkelerdir. savaş çıkmasın, insanlar ölmesin, anneler ağlamasın. savaş gereksizdir.
amerika - rusya : h0
türkiye - suriye : h1
almanya - iran : iy0
ukrayna - kuzey kore: 3,5 alt

ideal kupondur.
başlıkta da fark edildiği gibi age of empires neslinin kazanacak tarafı tahmin etmek hususunda ekonomik ve askeri gücü kıstas alarak hareket ettiği görülüyor. aşırı romantik tahminlerin temelini ise call of duty ile dünyanın mınakoymuş, bonba atıp yıkmadığı mekan kalmamış görece daha asi olan tezcanlı gençlerimiz oluşturuyor. bir tarafta mantık ve aklın cazibesi, öte tarafta tutku ve heyecan ile yoğrulmuş bünyeler.. ben eycof neslinden olduğum için mantığın tarafındayım fakat ruhunu koyarak mücadele etmenin birçok yeni olaya gebe olduğunun da farkındayım. ww2 başlamadan önce amerika'nın küresel güç olacağını söyleselerdi herkes gülecekti muhtemelen. son olarak: b41o2öçöçöç
bence rusya siber gücü sayesinde alır götürür ve rusya yanında olan devletler karlı çıkar.

not: önce sebebi sonra kimi seçtiğinizi söyleyin.
Rusya ve abd.
Zaten 4 lider ve 4 ülke tarafından çıkacak gibi

ABD-donald Trump
Rusya-vladimir putin
Kuzey Kore-kim jong un
Türkiye-recep tayyip erdoğan.
ABD ile Rusya arasinda olmayacak bir savastir. Olsa olsa ayni su anki gibi ucuncu dunya ulkeleri uzerinden olur. Oda zaten oluyor. Amerika ile rusya arasinda olamaz cunku :

1) Ikiside birbirinden cok uzakta ulkeler. Ikiside o lojistik masrafi kaldiramaz. Cunku o oyle suriye gibi kucuk bir ulkeye saldirmaya benzemez.

2) Avrupa istedigi kadar amerikaya yakin olsun, Rusyanin moskova basta olmak uzere tum kilit sehitleri rusyanin ic kisimlarindadir. Ne avrupa nede amerika oyle kolay kolay giremez o kadar iceriye.

Ama genede olmaz ya, oldu farz edersek

Amerikanin avantajlari :

Teknolojisi daha ileri,
Destek alacagi ulkeler daha fazla,
Ekonomisi daha iyi ( bu cok tartismali bir konu aslinda)

Rusyanin avantajlari :

Teknolojisi amerika kadar olmasada iyi,
Savas tecrubesi cok cok daha fazla,
Halki savas durumunda maddi manevi olarak amerikan halkina gore cok daha fazla dayanir.
Kara harekatina karsi yuzolcumu ve tabiat kosullari bakimindan amerikaya gore cok cok daha avantajli.
vs vs

Sonuc olarak rusya zaten saldirmaz amerikaya. Saldiran amerika olur, rusya deplasmanina giderse tarihinin en buyuk hatasini yapar.
1. Taraf: Rusya, ABD, ingiltere, Fransa, iran

2. Taraf: Türkiye, israil, Almanya, Japonya
Favori rusyadır.

Çünkü gerek askeri teknolojileri ve araştırmaları gerek toplum içindeki uyumu ülkeyi favori yapar. Amerika vs Rusya kıyaslamasını akıl dahi almaz. Amerika teknolojik ilerlemeleri ile önde gibi gözükse de Rusya Amerika'ya kıyasen daha öndedir. Fakat Amerika'nın önde olduğu algısının oluşmasındaki sebep dünya medyasıdır. Bugün Rusya'nın şusu var busu var gibi haberleri gerek yerel medya gerekse uluslararası gözde medyalarda göremezsiniz. Ancak Rusya üzerinde derin bir araştırma yaptıklarında Rusya'nın ne kadar güçlü ve savaşa ne kadar hazır olduğunu göreceksinizdir. Rusya'da bulunan onlarca boş arazi sandığımız gibi boş değil aslında. Bunlar saklanan gerçeklerdir.

Türkiye'ye gelecek olursak Türkiye aslında tiye alınacak bir devlet değildir. Bunu askeri yapılanma veyahut teknolojik gelişmelere dayanarak söylemiyorum. Türkiye'deki ve Türk insanındaki basiret ve anlayışa dayanarak söylüyorum. Türk insanı savaşa her daim halihazır vaziyettedir ve bu tarihten bu yana da gördüğümüz üzere Türk devletlerini daima önplana çıkarmıştır.

Şimdi gelip bir atom bombası atsa yerle yeksan oluruz diyecek arkadaşlara binaen de şunları söylemek istiyorum.

Bir savaş hiçbir zaman karada yapılmadığı sürece nihayete varamaz. Atom bombası atıp da bir ülkeyi yerle yeksan etmek de öyle kolay değil. Şayet kolay olsaydı Kim Jong Amerika'ya atom bombası atacağım diye cak cak ötüyor o atardı. Hasılı atom bombasının ortaya çıkaracağı sonuçları göze alıp da böyle bir eyleme ülkelerin kalkısması kendi aleyhlerine infial yaratacağından mütevellit böyle bir şey günümüz dünyasında pek de mümkün gözükmemektedir.
iman gücü ve bor farkıyla türkiyenin alacağı savaş.
almanlar gruptan lider çıkar.
savaşlarda ülkeler, insanlar, tabiat yaprağı yer ama her zaman bankerler, silah tüccarları karlı çıkar.

ayrıca savaşı başlatmak çok kolaydır ama bitirmek için bir tarafın yok edilmesi, dizleri üzerine çökertilmesi gerekir. işte o ana kadar yenende yenilende mahvolur.

dolayısıyla üçüncü dünya savaşının tek favorisi siyonist tüccar tayfasıdır bana göre.
Amerika
Amerika
Amerika

Birleşik devletler tek başına tüm dünyayı kaldırır indirir.
Savaş çıkarsa eğer bloklaşmanın resmi hale gelmesiyle çıkar. şuan bloklaşma henüz gayriresmi olsada yok. ancak bloklaşmaya doğru gidiyoruz, kanımca üçüncü dünya savaşını belirleyen kilit ülke türkiye olacak. denge politikası artık işe yaramayacak ve bir taraf seçilmek zorunda kalınacak. savaş olası bir rusya, çin, iran, suriye ve türkiye bloğu ile ortaya çıkacak bana göre çıkarsa. öyle görünüyor ki türkiye artık asyaya dönüyor ve batıdan uzaklaşıyor. batıdan uzaklaştığımızda neler olabildiğini gördük, darbe oldu. asya bloğuna girersek savaş çıkması muhtemel hemen değil belki 5 belki 10 yıl sonra ama bu zemin yavaş yavaş oluşuyor.

şu zamanda avrupa birliğinin durumu özellikle ortadoğu politikası aynı şekilde amerikanın politikası müttefikliği zarara uğratacak, azımsanmayacak değerde zarar verecek durumda. trumpın başkan olması belki bu savaşı geciktirebilir zira hillary clinton olsaydı eğer bu süreç daha hızlı gelişecekti.
dünya bizim etrafımızda dönüyor sanacak okuyanda. nedense kimse hindistan ya da çin demiyor. 3. dünya savaşında başrol ortadoğudan değil asyadan çıkacak. avrupa yorgun; ülkemizin ekonomisi zaten ortada. biz herhangi bir savaş kaldırabilecek durumda değiliz. amerika ve rusya hakkında da o kadar emin olmasak iyi olur. savaşın sonunda kim kazanır bilemem ama afrika yükselecek ve kapitalizm etkisini kaybedecek.
bence birinci tarafın başını abd ve rusya çeker. trump geldi sonuçta, rusya ile yakınlaşma olur. ikinci tarafın başını ise çin çekecektir muhtemelen.

biz rusya-abd'nin başı çektiği tarafta yer alırız.
Mesele dünyanın bizim etrafımızda dönmesi değil, dünyanın ellerinin bu coğrafyalarda olmasıdır. petrol dünyada kalmasa haklısın derdim lakin bu lanet şey burada, ortadoğu da oldukça küresel güçlerin elleri buralarda olacak. öyle bir yerdeyiz ki aşağısı aynı bok sağımız aynı bok solumuz aynı bok. savaşı hindistan ve çin belirlemez en azından bir neden olamaz. kilit ülke türkiye olacaktır ki nato'nun en güçlü ikinci ülkesiyiz.

kapitalizm muhabbeti şuan öngürelemez zira kapitalizmi somutlamak çok zor. bu küresel birşey. türkiyenin resmi olarak tarafını seçmesi savaş çıkartmaz belki ama büyük ölçüde dünya savaşına götürür. birinci ve ikinci dünya savaşına bakarsak savaşın küresel bir boyuta ulaşması bloklaşmayla olmuştur. denge politikasının eskisi gibi gitmeyeceğini, dengenin bir şekilde kayacağını düşünüyorum.

bunun yanında çok fazla insan ölecek, kabala inancına ve masonik zihniyete bakılırsa dünya nüfusunun 500 milyona düşürülmesi gibi bir amaç var. bunu ancak bir dünya savaşı sağlayabilir, en azından büyük ölçüde azaltır. dünyanın bu kadar nüfusu kaldıramaması da cabası.