bugün

svalbard

Defaten gittiğim, içerisinde Rus yerleşim bölgesi Barenstburg gibi farklı yerleşim bölgelerini de barındıran, Schengen bölgesi dışındaki adadır.

Ada arktik çemberde yer alır. Yazın oldukça turistik bir bölge olan adada kuzey ışıklarını gözlemleyebilir, hiking, kayaking turlarına katılabilir, dog sledding, snowbike gibi atraksiyonlara girebilirsiniz. Dünya tohum bankası ve Eiscat radarı da yine bu adada yer almaktadır.

Adaya ulaşım Norveç (sıklıkla Oslo ya da Tromsö) aktarmalı olup Norwegian ya da SAS ile longyearbyen havalimanına erişebilirsiniz.

Adaya gitmek isteyen dostlara birkaç kat giyinmeleri gerekeceğinden buna göre kıyafet seçmelerini öneririm. Kasım ayından sonra "spike" tabir edilen aparatı mutlaka edinmelisiniz. Adada da satılıyor, sizin için en gerekli şey bu zira spike olmadan düşmeden yürümek imkansız. bunun bir çok modeli var, paraya kıyıp TUV tarafından üretilen çivili modelini alınız.

ayakkabı da kritik bir ihtiyaç. Mümkünse su geçirmeyen ve ciddi soğuktan sizi koruyacak iyi bir ayakkabı alın.

Konaklama için birkaç alternatifiniz var, en iyisi kent merkezinde konaklamaktır.

Adada kira ücretleri yüksek olmakla birlikte vergiler Norveç'e kıyasla düşüktür. Bu nedenle pek çok norveçli birkaç yıl burada çalışıp para biriktirmek üzere adaya gider. ortalama olarak 5 yılda geri dönerler.

adaya gitmek isteyen arkadaşlar özelden ulaşabilirler.