bugün

warren beatty

Oscar ve Altın Küre ödülü sahibi ABD'li oyuncu, senarist ve film yönetmeni. ilk Oscar adaylığı 1968 yılında Bonnie and Clyde filmi ile En iyi Film ve En iyi Aktör dalındadır. 1975 yılında Shampoo filmi ile En iyi Özgün Senaryo Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiştir.

Altın Küre Cecil B. DeMille Ödülü sahibidir. Ayrıca Heaven Can Wait filmi ile En iyi Aktör Saturn Ödülü'nü kazanmıştır. Aynı film ile En iyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiştir. Bu film ile ayrıca En iyi Film, En iyi Senaryo ve En iyi Yönetmen ödüllerine aday olmuştur.

Reds filmi ile En iyi Film Akademi Ödülü, En iyi Yönetmen Akademi Ödülü, En iyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü ve En iyi Özgün Senaryo Akademi Ödülü'ne aday olmuş, En iyi Yönetmen ödülünü kazanmıştır.

Bugsy ile En iyi Aktör ve filmin yapımcısı olarak En iyi Film ödüllerine aday olmuş, Bulworth filmi ile de bir kez daha En iyi Özgün Senaryo Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiştir.

1992 yılından beri aktris Annette Bening ile evlidir. Çiftin Kathlyn Beatty (doğum. 1992), Benjamin Beatty (d. 1994), Isabel Beatty (d. 1997) ve Ella Corinne Beatty (d. 2000) isimlerinde 4 çocuğu vardır. Sinema oyuncusu Shirley MacLaine'in kardeşidir.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Warren_Beatty