bugün

27 mayıs 1960

demokrasinin amına koyayım sana bir şey olmasın derken saygımı sunuyorum. bak abd kulağının dibine demokrasi getiriyor haberin var mı ? artık taşınan birşey olmuştur o yere göğe sığdıramadığın demokrasi. başbakan demokratik değil ama onu asan yönetim demokratik! demokrasi de ipte sallanınca lezzetli olan birşey işte en nihayetinde. ulan öyle enteresan ki: birileri asılırken, bacakları arasından zebercet * * gibi belleri boşaldığı esnada birileri zevke gelip keyf çığlıkları attı hep. bu ülkede hep bu oldu. birilerinin ölümü hep keyf verdi. kan davası cahillik emaresi değil. emin ol değil. en yukarıda bile bu hayvani hissiyat var.

darbe demokrasiyi kurtarmış. dünyanın hangi ülkesinde huzur darbeyle gelmiş, darbeyle ileri gidilmiş? hiç mi kitap okumadınız , hiç mi tarih bilmiyorsunuz ? ordu cumhuriyetin kuruluşundan bu yana bu ülkenin en elitist kesimi oldu. hangi dunya memleketinde elit kesim halka hitap etti, halkın haklarını, özgürlüklerini samimi manada savundu? özgürlük adına bu ülkede nara atanlar hep en özgür olanlardı. birileri bundan 48 sene önce bugün insanlığın içine ederek, ayaklar altına alarak , keyiflerince sistem yaparlarken bugun hala bazı kafası kontak etmeyenler nerde o eski demokratik günler diyor !

muhabbet; "sizin darbeniz size benim darbem bana" şekline geldi ya ben ona şaşarım. aklıma gelmişken birşey anlatıyım: birgün izmirde bir deliyle sohbet ediyordum. adama birşey dedim, bana baktı baktı sonra: "aklını yerim senin aklını, eşşeğen geççeğe kadar yer var orda" dedi.

eşşeğin geççeği kadar yer var bazılarının kafalarında.
güncel Önemli Başlıklar