bugün

vbulletin

php tabanlı forumdur son versiyonu 3.5.4 olmasına rağmen vBulletin v3.6.0 beta testerlara sunulmuştur
uzun bir güncelleme beklemesinden sonra vBulletin.com takımı 3.6.x versiyonun ilk beta sürümünü çıkardı, bir çok özellikle beraber gelen vbulletin 3.6.x şu özellikleri içeriyor:

Multi-Quote
1 konuya cevap yazarken diğer konulardanda alıntı yapmanıza imkan sağlıyor.

Mark Forums Read with AJAX
Forumları okunmuş saymak için iki defa ilgili forum bölümünün ikonuna tıklamak yeterli oluyor, bunu ajaxla yapmışlar.

Quote Tags Link to Quoted Post
Alıntı yapılan mesajın link ikonunu otomatik olarak alıntı bölümüne ekliyor.

New Buddy/Ignore List Editor Saves with AJAX
Yeni ve engelli listesini baştan yaratmışlar, ajax sayesinde sayfayı yenilemeye gerek kalmadan hızlı bir şekilde kişileri ekleyip çıkarabiliyorsunuz listeden.

Options Backup and Restore
Yeni bir forum kurdunuz ama eski forumunuzda kullandığınız ayarların aynen yeni forumunuzdada olmasını istiyorsunuz? işte bu özellike sayesinde eski forumumuzdaki ayarları yedekleyip, istediğimiz zaman yeni bir foruma import edebiliyoruz, süper bence.

Auto-Resize Oversized Image Attachments
Eklenti olarak eklenen büyük boyutlu resimleri, artık panelden ayarlayacağınız bir değerle istediğiniz genişlikte tutmanız mümkün oluyor.

Reason for Editing Available on Quick Edit
Artık hızlı düzenleme tuşuna bastığımızda mesajı neden düzenlediğimizi yazacağımız bir kutuda çıkıyor, normalde sadece gelişmiş panelde çıkıyordu.

Unique Unsubscribe Link in Emails
Eğer bir konuya abone olduysanız ve size bu abonelikten gelen maillerden sıkıldıysanız, foruma giriş yapmadan size gönderilmiş olan unsubscribe linkine tıklayarak aboneliği iptal edebiliyorsunuz.

Plugin Manager Sorted by Product
Kullandığınız yada bundan sornaki kullanacağız plug-in ve product eklentileri artık kullandığınız plugine göre sıralama yaptırabileceksiniz.

Save Search Preferences with AJAX
Normal aramadan gelişmiş aramaya geçmek istediğinizde, artık sayfayı yenilemeden gelişmiş aramaya hızlı bir şekilde sayfa yenilenmeden ajax sayesinde geçiş yapabiliyorsunuz.

Detaylar için: http://www.vbulletin.com/...m/showthread.php?t=186803